En Sıcak Konular

Türkiye'den İsrail'e kınama

25 Nisan 2012 16:53 tsi
Türkiye, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyen ve çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açan İsrail'i kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, işgal altındaki Filistin topraklarında yürüttüğü yerleşim faaliyetlerine yenilerini ekleyerek, Doğu Kudüs'teki 'Nof Zion' ve 'Givat Zeev' yerleşimlerinde çok sayıda ilave birim inşa edilmesi için ihale açmasını ve Batı Şeria'da bulunan 'Rehalim, Bruchin ve Sansana' ileri mevki yerleşimlerinin İsrail mevzuatı bağlamında 'meşrulaştırılması'nın şiddetle kınandığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü tüm yerleşim faaliyetleri uluslararası hukukun ihlalidir. Yerleşimlere İsrail yasaları çerçevesinde meşruiyet kazandırma çabaları bu gerçeği değiştirmemektedir. İsrail ısrarla ve dünya kamuoyunun tepkilerini umursamadan sürdürdüğü yerleşim faaliyetleriyle barış sürecinin canlandırılmasını engellemekte ve iki devletli çözüm vizyonunu ciddi biçimde tehlikeye atmaktadır. Bu çerçevede, uluslararası toplum yerleşimlerin kabul edilmeyeceğini vurgulamaya devam etmelidir." denildi.

İsrail, Ortadoğu'da kalıcı barış konusunda uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmeye ve barış zeminini tahrip eden tüm faaliyetlerine bir an evvel son vermeye davet edildi.



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs