En Sıcak Konular

Kürtlerden PKK'ya van minıt

25 Nisan 2012 16:51 tsi
PKK'ya en anlamlı tepki Selam Anadolu Hareketi'nden geldi. Selam Anadolu Hareketi Türkiye'nin birçok ilinde PKK'ya karşı 'Anadolu Barışı Cesur Çoğunluk Yürüyüşleri' düzenleyecek.

TimeTürk

Selam Anadolu Hareketi, Kürt halkının PKK'ya olan tepkisini anlamlı bir etkinlikle ortaya koyacak. Hareket, Türkiye'nin bir çok ilinde düzenleyeceği yürüyüşlerle PKK'ya "Van minute" diyecek.

İLK YÜRÜYÜŞ 13 MAYIS'TA İSTANBUL'DA

İstanbul, Edirne, Bursa, İzmir, Antalya, Konya, Ankara, Samsun, Adana, Trabzon, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Erzurum ve Van ile bazı ilçe merkezlerinde barış yürüyüşleri düzenleyecek olan Selam Anadolu Hareketi bu kapsamda bir yürüyüş komitesi oluşturdu. Yürüyüşün hazırlık komitesi başkanı  Galip İlhaner, ilk yürüyüşün 13 Mayıs Pazar günü İstanbul’da yapılacağını söyledi.

PKK'YA EDİ BESE (YETER ARTIK)

”PKK’ya Yeter Artık (One Minute = Edi Bese) demenin zamanı geldiğini vurgulayan İlhaner, "Bunun için de, benim adıma savaşma diyecek bir cesur çoğunluğa ihtiyaç var. Bugüne kadar Kürt halkının neden PKK’ya silah bırak çağrısı yapmadığı/yapamadığı çok tartışıldı. Devlet-PKK-Aşiret üçlüsünün arasına sıkışan bir halk olan Kürtler, sindirilmiş bir toplum haline geldi. Sindirilmiş bir kitlenin silaha karşı durması zaten beklenemezdi. Fakat, son yıllarda yaşadığımız demokratikleşme hamleleri Kürt halkına büyük bir özgüven kazandırdı." dedi.

CESUR ÇOĞUNLUĞA İHTİYAÇ VAR

Yeni Türkiye’nin demokratikleşmesi Kürt halkını cesaretlendirdiğini ifade eden İlhaner, "Kürt halkının bu cesaretlenmesi, benim adıma /savaşma öldürme diyecek bir “Cesur Çoğunluk” oluşturup, demokratikleşmeye ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayabilme düşüncesini de beraberinde getirdi. Bunun için cesur insanlara ihtiyaç var. Cesur insanların çoğalması hem PKK’yı silah bırakmaya zorlayabilir hem de Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayabilir.Bunun için de en büyük görev (başta Kürt Halkı olmak üzere) bütün toplum kesimlerine düşmektedir." şeklinde konuştu.

ARTIK ZAMANI GELDİ

İlhaner,  tek yolun barış olduğunu belirterek şunları söyledi: “30 yıldır devam eden ve biz Kürtler müdahale etmezsek, 30 yıl daha devam edecek olan bu kirli çatışmaya ve bu çatışmayı sürdüren PKK’ya ‘Edi Bese’ (Yeter artık) demenin zamanı gelmiştir. Kürt halkı olarak bu çatışmalardan bıktık ve arkasındaki herkese ‘Yeter artık’ demenin zamanı geldi.


Kardeş kavgasının durmasını isteyen İlhaner, şöyle devam etti: “Bu güne kadar 13 Kürt kendisini feda edebilseydi, bu kardeş kavgasına sebep olanlara karşı durabilseydi, binlerce insanımız ölmeyebilirdi. Binlerce köy, güvenlik gerekçesiyle, yakılıp yıkılıp, boşaltılmayabilirdi. Binlerce insanımız faili meçhullere gitmeyebilirdi. Artık bütün Kürtler için barış fedaisi olmanın zamanı gelmiştir.”

HERKESE TEŞEKKÜR

İlhaner, “Van depreminde acılarımızı paylaşan, Kürt kardeşlerine kardeşlik elini uzatan, Türk ve Kürt’ün kardeş olduğunu bütün dünyaya ispatlayan bütün Türkiye’ye teşekür ediyoruz. Ayrıca derin devletin Türkiye halklarına karşı yapmış olduğu özellikle Kürt halkına karşı bütün haksızlıkları, katliamlarını lanetliyoruz.” diye konuştu.

YÜRÜYÜŞLERE HERKES DAVETLİ

İlhaner, bütün toplum kesimlerini barış yürüyüşlerine davet ettiklerini ifade ederek, “Bütün toplum kesimlerini yürüyüşlerimize davet ediyoruz.Kürt toplumunun içinden çıkan sanatçı ve aydınları yürüyüşlerimize davet ediyoruz.” diye konuştu.

İlhaner,kendilerini destekleyecek olanların kendilerini bir şekilde belli etmelerini isteyerek,”bizi destekleyenler , özellikle üzerinde “Cesur Çoğunluk” yazan şapkalar (kep) kullanarak, sakal bırakarak, yeşil, beyaz, kırmızı, siyah renk ağırlıklı (şapka, başörtüsü, takke, fular, tesbih, gömlek,...) giyinerek kendilerini belli etmelidir. Cesur Çoğunluk ancak böyle oluşabilir.” dedi.



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,716 µs