En Sıcak Konular

Mehmet Ağar Yenipazar Cezaevi'nde

25 Nisan 2012 16:44 tsi
Mehmet Ağar Yenipazar Cezaevi'nde Eski İçişleri Bakanı ve DYP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, Yenipazar cezaevine gelerek teslim oldu.

Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakkında "yakalama emri" çıkarttığı Mehmet Ağar Aydın Yenipazar'daki K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gelerek teslim oldu.

Ağar, cezaevine girmeden önce yaptığı son açıklamasında ''Böyle bir tecelli olduysa önce Allah'tan sonra milletten gelmiş kabul ederiz'' dedi. Cezaevine girişinde gazetecilere açıklama yapan Ağar, şöyle konuştu:

''Böyle bir tecelli olduysa önce Allah'tan sonra milletten gelmiş kabul ederiz. Bizim meselemiz Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin geleceği 75 milyonun kardeşçe birlikte huzur içinde yaşamasıdır. Onun dışında hiçbir gayemiz olmadı. Terörle mücadelede devlete yardımı olacaksa bunu bir görev olarak görüyorum. Allah devlete, millete zeval vermesin. Daha önce de söylediğim gibi milletimi, sevenlerimi üzecek, mahcup edecek bir davranışım olmadı.''

Hemşehrilerinin yakın ilgisiyle huzur içinde olduğunu ifade eden Ağar, bir basın mensubunun ''kırgınlığınız var mı?'' sorusuna, ''Hiç kimseye kırgınlığım, kızgınlığım yok'' yanıtını verdi. Ağar daha sonra cezasını çekmek üzere cezaevine girdi.

Yenipazar'a yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta, yerleşim yeri dışında bulunan cezaevinde 4 koğuş ve 2 disiplin hücresi bulunuyor.

Cezaevinde kadın ve çocuk hükümlüler için ayrı bölümler ile kütüphane ve konferans solunu da yer alıyor. Cezaevi 42 kişilik kapasiteye sahip.

Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,072 µs