En Sıcak Konular

Ankara'ya 12 milyon çiçek dikilecek

25 Nisan 2012 16:20 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent'i menekşe, lale, aslanağzı, hüsnüyusuf gibi ilkbahar çiçekleriyle süslüyor. Belediye ekipleri bu yıl içinde Ankara'ya 12 milyon çiçek dikecek.



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkentte her mevsime uygun rengarenk çiçeklerin eksik olmadığını belirterek, protokol yolu, ana arterler, rekreasyon alanları, parklar, refüjler, yan bantlarda ilkbahar çiçeklerinin dikilmeye başlanıldığını söyledi. Başkan Gökçek, menekşeler, laleler, aslanağzı, hüsnüyusuf gibi ilkbahar çiçekleriyle Ankara'nın süslendiğini ifade ederek, "Ekiplerimiz ilk aşamada baharda 4 milyon, yıl içinde de toplam 12 milyon çiçeğin dikimini gerçekleştirecek." dedi.

Melih Gökçek, baharın gelmesiyle birlikte Başkent'i çiçeklerle donatmak için hızlı bir şekilde çalışmalara başladıklarını ifade etti. Gökçek, karların erimesinin ardından öncelikle çiçek ekilecek alanlarda bulunan kışlık süs lahanaların sökülerek, toprağın havalandırılıp çiçek ekimine hazır hale getirildiğini söyledi.

Havaların uygun hale gelmesiyle çiçek dikimine başladıklarını belirten Başkan Gökçek, "Dört mevsim birbirinden güzel çiçeklerle çehresini değiştirdiğimiz Başkent'in, bu yıl ilkbahar ayları içinde de dikilecek olan 4 milyon çiçekle görünümü yeni baştan renklenecek. Ağır kış dönemi geçiren alanlarımızın hazır hale getirilmesinin ardından, ekiplerimiz çeşitli renklerde menekşe çiçeklerinin dikimine birçok bölgemizde eş zamanlı olarak başladı. İlkbahar şartlarına uygun olan aslanağzı, şebboy, hüsnüyusuf, Çin karanfili ve lale gibi çiçeklerin dikimini sürdürüyoruz." dedi.

Başkent'in dört bir yanını birbirinden narin ve güzel çiçeklerle bezediklerinin altını çizen Başkan Gökçek, şunları söyledi: "İlkbahar, yaz ve sonbahar olmak üzere üç farklı mevsimde ayrı çiçeklendirme çalışması yapıyoruz. Bitkiler Ankara iklimine uygun ve dikildiği mevsimde uzun süre kalabilecek tür ve cinslerden seçilmektedir. Ankara'nın prestij kavşakları ve protokol yollarından başlamak üzere tüm yeşil alanlarına, kavşak ve göbeklerine, refüjlere, ana bulvar ve caddelerdeki yan bantlara, rekreasyon alanlarına, parklara, talepte bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine, muhtelif cins ve türdeki mevsimlik bahçe çiçekleri dikiyoruz."

Başkent'in tüm kavşakları, rengarenk çiçeklerle donatılırken, çalışmaları yerinde izleyen Başkan Gökçek, kavşaklar ve geniş bahçelerde Anadolu motifleri, ay-yıldızlı desenler, bulvar ve refüjlerde geometrik ve simetrik şekillerin yapıldığını kaydetti. Her mevsimin başlangıcında farklı çiçeklendirme çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Gökçek, "Her etapta 4 milyon çiçek olmak üzere 2012 yılı içinde Başkent'i 12 milyon çiçekle donatmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)

Bu haber 511 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs