En Sıcak Konular

Geçmişte katliam izi sürenler, kendi mazilerine baksın

25 Nisan 2012 16:17 tsi
MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Barack Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Cumhurbaşkanı adayı François Hollande'ın sözde Ermeni soykırım iddiaları kapsamında yaptıkları açıklamalara sert tepki gösterdi. Bahçeli, Türkiye'nin geçmişinde

Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, bazı çevrelerin 24 Nisan gününde de, sözde Ermeni soykırım iddialarını diline doladığını ifade etti.

Bahçeli, "Milletimize çamur atmak için adeta yarış içine girmişler, bir kez daha müfterilikte rakipsiz olduklarını göstermişlerdir. Nitekim tarihimizi kanlı, ecdadımızı zanlı ve milletimizi suçlu olarak takdim etme bedbahtlığı dur durak bilmeksizin devam etmiştir. ABD Başkanı Barack Obama'nın, 1915 yılı olaylarını anma günü olarak seçtiği 24 Nisan açıklamasında, geçen yıl da olduğu gibi büyük felaket anlamına gelen 'meds yeghern' ifadesini tekrar kullanması bunun bir sonucu olmuştur. Bilinmelidir ki, Türk milletini her yılın 24 Nisan günü köşeye sıkıştırmaya, baskı altına almaya, örtülü veya açık soykırım faili olarak sunmaya çalışan niyet ve beyanlar aradıkları imkânı asla bulamayacaklardır. Sözde soykırım tezleri ve yalanları doğrultusunda, diaspora lobilerinin kışkırtmalarına kapılanlar her ne ifadeyi kullanırlarsa kullansınlar, milletimize mezalim iftirasını kabul ettiremeyeceklerdir" dedi.

Türkiye'nin geçmişinde katliam izi sürenlerin, kendi mazilerine bakmalarını öneren Bahçeli, "ABD Başkanı 'büyük felaket' konusunda gerçek bir numune görmek istiyorsa en başta 6-9 Ağustos 1945 tarihinde Hiroşima ve Nagazaki'de vuku bulan nükleer kıyım ve trajediye dikkat kesilmesi ahlaki tutarlılıktır. Bunu da yeterli görmüyorsa, Amerika kıtasında milyonlarca yerlinin nasıl vahşice katledildiğini idrak ve itiraf etmesi kaçınılmaz olacaktır. Söz oyunlarıyla, imalarla ve ithamlarla milletimizi 24 Nisan tarihlerinde tehdit etmek ve şantaj dolu hüküm cümleleriyle cürüm işleyen bir özellikte göstermek hem ikili ilişkilere, hem de müttefiklik hukukuna aykırılık ve saygısızlık anlamına gelecektir" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Cumhurbaşkanı adayı François Hollande'nin sözde soykırım ezberini siyasi kaygılarla bir kez daha gündeme getirmelerinin çirkin ve kabul edilemez bir hezeyan olduğunu aktaran Bahçeli, şunları kaydetti:

"İnkâr yasasını yeniden ele alacaklarını ifade eden bu iki sömürge temsilcisi, Türk milletinin tarihine hakaret etmeyi artık sıradanlaştırmış ve alışkanlık haline getirmiştir. Cumhurbaşkanı adayı Hollande daha da ileri giderek, seçildiği takdirde, sözde soykırım iddialarının tanınmasını, Türkiye'nin AB üyeliği için ön koşul haline getirilmesini sağlayacağını ve Paris'te 1915 olaylarıyla ilgili bir müze kuracağını vaat etmiştir. Fransa'dan, son günlerde kamuoyuna yansıyan karikatürler marifetiyle; milletimizi kötülemeye, aşağılamaya ve geçmişini sulandırmaya tevessül etmek haddini aşan emperyalist bir rezalet olarak hafızalarımızdan çıkmayacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi bu kendini bilmezliği ve şuursuzluğu telin etmekte, milletimize soykırım yaftası vurmak için sürekli çaba içinde olan bu gafilliği şiddetle reddetmektedir. Unutulmamalıdır ki, Türk milletinin geçmişinde soykırım, cinayet ve haksız yere yapılan bir kıyım asla yoktur."



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,998 µs