En Sıcak Konular

Uçma: Kime haksızlık yapıldıysa özür dilenmeli

25 Nisan 2012 14:43 tsi
AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, 1915 olaylarının ''anormal durum'' olduğunu belirterek, kime haksızlık yapıldıysa ondan özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM) Koordinatörü Şanar Yurdatapan ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Uçma, İstanbul toplantılarına katıldığı TkMM'yi önemsediğini belirterek, sorunların çözümü için her taraftan ses alınmasının önemli olduğunu kaydetti.

TkMM'nin Nisan ayında ele aldığı konularla ilgili görüşlerini ifade eden Uçma, güvenliğin bireyin hak ve özgürlüklerini ihlal etmemesi gerektiğini belirterek, 11 Eylül'den sonra alınan güvenlik önlemlerin farklı inançtan insanları yaşayamaz hale getirdiğini söyledi. Uçma, ''İnanıyorum ki Türkiye'de darbe süreçlerini yargıladığımız gibi ABD de Dünya Adalet Divanı'nda bu sürecin hesabını verecek. Şunu bilmeliyiz ki hiçbirimiz ötekinden daha insan değil'' dedi.

Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunun, 28 Şubat süreci ve öncesinde rahatsızlık yaratan ve anormal hale getirdiği sistemdeki sorunları gidermeyi amaçladığını belirten Uçma, askeri okullardaki müfredatın süratle gözden geçirilip demokratikleştirilmesini gerektiğini söyledi.

Uçma, Kürt sorununa adalet ve hak ihlali sorunu olarak bakılması gereğine işaret ederek, ''Bunu etnisiteye dayalı bir sorun olarak görmüyorum. Buna kürt sorunu demeye başladığımız andan itibaren başka etnisite sorunları da ortaya çıkar'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Uçma, ''Ermenilerden özür dilenmesi konusundaki görüşleriniz nedir'' sorusuna, Türkiye'deki Ermeni vatandaşları, diaspora Ermenileri ve Ermenistan'daki Ermeniler'in birbirinden ayırdedilmesi gerektiğini belirterek, ''Diaspora Ermenileri ile PKK arasında fark yoktur'' dedi.

1915 olaylarının ''anormal bir durum'' olduğunu ifade eden Uçma, ''Bu İttihad Terakki'nin başımıza açtığı bir beladır. Sabiha Gökçen Bursalı yetim bir Ermeni'dir. Olaylar sırasında birçok aile çocuklarını komşularına emanet etmiştir. Biz böyle çocuklarla birlikte büyüdük. Bin yıl birlikte yaşadığımız insanlardır onlar. Özür dilemek büyüklüğün özündendir. Kime haksızlık yapıldıysa, haksızlık yapan taraf özür dilemelidir. Hrant Dink hepimizin büyük acısıdır. o barış insanıydı. İspatının her ne kadar mümkün olmadığını bilsem de... Dink'in öldürülmesine, Ermeni diasporasının katkı verdiğini düşünüyorum.''

aa



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,944 µs