En Sıcak Konular

'Önce Allah'a, sonra Atatürk'e borçlusunuz'

25 Nisan 2012 13:39 tsi
CHP Milletvekili İhsan Özkes, ''Bugün bu ülkenin camileri açıksa ve semada ezan sesleri hala yükseliyorsa önce Allah'a, sonra Atatürk ve İnönü'ye borçlusunuz'' dedi.

Özkes, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü AK Parti grup toplantısında camilerle ilgili yaptığı konuşmayı eleştirdi.
 
1927 yılında Türkiye'de her 500 kişiye bir, 2012 yılında ise her bin kişiye bir cami düştüğünü belirten Özkes, emperyalizmle savaşanları karalamakla asla kahraman olunamayacağını ifade etti.
 
''Bugün bu ülkenin camileri açıksa ve semada ezan sesleri hala yükseliyorsa önce Allah'a sonra Atatürk ve İnönü'ye borçlusunuz'' diyen Özkes, Hz. Muhammed'in de Mescid-i Nebevi'yi depo olarak ve savaşta yaralanan askerlerin tedavisi için kullandığını söyledi. Özkes, şu ifadeleri kullandı:
 
''Sayın Başbakan ya bunları bilmiyor ya da tecahülü arif yapıyor. Yoksa, Başbakan 'Minareler süngü/kubbeler miğfer/camiler kışla/müminler asker' diye meşhur olduğu dizenin arkasında değil mi? 1920'lerde işgal ettikleri yerden kaçarken Yunanlılar, Karacabey'i yakıyorlar. Bu nedenle şehirde cami kalmıyor. Başbakan, Yunanlılar'ın yakarak yok ettiği camileri bile CHP'ye yüklemeye çalışıyor. Yakılan yıkılan bu camiler de CHP tarafından tamiratı yapılarak tekrar ibadete açılmıştır. Ama ne gariptir ki Ulu Cami, bir ay kadar önce restorasyon sırasında yanarak kül olmuştur. Seferihisar'daki camiyi de işgal kuvvetleri yakıp yıkıyor. Başbakan'ın saydığı ve belge olarak gösterdiği şehirlerde insanlarla konuştum, hepsi 'yok böyle bir şey, iftira' diyorlar. Sayın Başbakan, geçmişi bırak da tarihi camilerin restorasyonundaki yolsuzlukların araştırılmasını neden istemiyorsunuz? AKP milletvekillerinden, belediye başkanlarından ve teşkilat mensuplarından kaçının camilerin altında market ve işyerleri var? Yüreğiniz varsa araştıralım bunları, hodri meydan''
 
Özkes, camilerle ilgili çeşitli iddiaları sorduğu araştırma önergelerine yanıt alamadığını belirterek, ''Sadece Ankara Pursaklar'da rant için yıkılan cami sayısını açıklayın. İstanbul Okmeydanı'ndaki Fatih Sultan Mehmet Namazgah Minberi neden yıkıldı? Cami olup imara açılan yerler ile başbakan'ın yanındakilerin alakası var mı?'' sorularını yöneltti.

aa


Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,230 µs