En Sıcak Konular

Kaplan: Bayrakla, resmi dille problemimiz yok

25 Nisan 2012 13:30 tsi
Kaplan: Bayrakla, resmi dille problemimiz yok BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, bayrakla, resmi dille ve sınırlarla ilgili hiç bir sorunlarının bulunmadığını belirterek, ''Türkçe ortak dilimizdir'' dedi.

Kaplan, Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü üyesi öğrencilerini kabul ederek sorularını yanıtladı.

Kaplan, TBMM'nin Kürt sorununu çözmek gibi tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

30 yıldır devam eden çatışmalı sürecin Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğini ifade eden Kaplan, Türkiye'nin sınırlarının bütünlüğü içinde çözümden yana olduklarını söyledi. Kaplan, ''Bayrakla, resmi dille, sınırlarla ilgili hiç bir problemimiz yok'' diye konuştu.

''Çok kültürlü, çok dilli Türkiye'' anlayışının kabul edilmesi gerektiğini ifade eden Kaplan, ''Türkçe, ortak dilimizdir'' diye konuştu.

Kaplan, ''İnanın hiç bir siyasi parti, hiç bir güç 75 milyonu birbirinden ayıramaz. Biz eşit, özgürlükçü, adaletli bir ülkede yaşamak istiyoruz'' dedi.

Kaplan, bir soru üzerine, Türkiye'nin Suriye'de taraf değil hakem olması gerektiğini vurgulayarak, ''Eğer taraf olursa bertaraf olur'' ifadesini kullandı.

SORULAR

Kaplan, tutuklu milletvekillerine ilişkin soru üzerine de 8 parlamenterin tutuklu kalmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürdü. Özel yetkili mahkemelerin ''Türkiye'nin ayıbı'' olduğunu iddia eden Kaplan, ''Türkiye'de adalet, kanayan yaradır'' dedi.

Tutuklu milletvekillerinin mazbatayı aldıktan hemen sonra Meclis'te olmaları gerektiğini dile getiren Kaplan, gelen bir not üzerine toplantıya iki dakika ara verdi. Kaplan, döndükte sonra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in aradığını ve yarın 9.30'da tutuklu milletvekilleriyle ilgili toplantıya çağırdığını bildirdi.

Kaplan, ''28 Şubat soruşturmasına'' ilişkin bir soru üzerine de ''Darbeler soruşturulmalı ama özel yetkili mahkemeler tarafından yapılan soruşturmalar adaletli ve gerçekçi değil. 28 Şubat neden sadece hükümetle sınırlı tutuluyor? Ortada Akın Birdal'a sıkılan kurşunların müsebbipleri var. 1990'lardaki faili meçhuller var. Fırat'ın ötesi var. Özel yetkili mahkemeler, bu alanlara niye girmiyor?'' diye sordu. 

Bu haber 867 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,385 µs