En Sıcak Konular

Murdoch bugün ifade verecek

25 Nisan 2012 13:29 tsi
İngiltere Kültür Bakanı Jeremy Hunt'ın, medya patronu Rupert Murdoch'ın BSkyB'nin tamamını satın almak için verdiği ihale teklifini desteklediği ortaya çıktı.

Muhalefetteki İşçi Partisi, Hunt'ı bakanlık görevinden istifa etmeye çağırırken, İngiltere Başbakanlığı Hunt'ın arkasında olduğunu açıkladı.
 
Ülkede basının, polis ve siyasetçilerle ilişkisinin masaya yatırıldığı Leveson soruşturması devam ederken, Hunt'ın geçen yıl Murdoch'ın yüzde 39'una sahip olduğu BSkyB'nin tamamını satın alma yönündeki girişimine destek verdiğini ve bu konuda muhalif görüşleri önlemek için çalıştığını ortaya koyan e-postalar kamuoyuna açıklandı.
 
Murdoch'ın sahibi olduğu News Corporation şirketinin açıkladığı e-postalar, Hunt'ın danışmanlarının ihale teklifi sürecinde bakanın konuya ilişkin tavrını aktaran yazışmalar yaptığını gösterdi.
 
Rupert Murdoch geçen yıl, telekulak skandalının ardından dijital uydu platformu BSkyB'nin tamamını satın alma girişiminden vazgeçmiş, ihale teklifini geri çekmek zorunda kalmıştı.
 
-"Murdoch'ın intikamı"-
 
İngiliz basını bugün konuya geniş yer vererek, manşetlerine taşıdı. Guardian gazetesi, Hunt'ı kastederek "Murdoch'ın bakanı" manşetini atarken, Financial Times "Murdoch hükümetin ayağını kaydırdı", Independent gazetesi ise "Murdoch'ın intikamı" başlıklarını attı.
 
Murdoch'ın sahibi olduğu Times gazetesinin başyazısında, istifa çağrılarına karşı çıkan Bakan Hunt'ın Murdoch yanlısı bir gündemi olup olmadığına ilişkin sorulara yanıt vermesi gerektiği yorumu yapıldı.
 
Rupert Murdoch'ın oğlu James Murdoch dün soruşturmada verdiği ifadede, İngiltere Başbakanı David Cameron'la 2010 yılında BSkyB ihale teklifiyle ilgili görüştüğünü söylemişti.
 
İngiliz basını, "hükümetin konuya ilişkin açıklaması gereken çok şey olduğu" yorumunu yaparken, bugün soruşturma çerçevesinde ifade verecek 81 yaşındaki medya patronu Rupert Murdoch'ın anlatacaklarının hükümeti daha da zor duruma sokabileceği belirtiliyor.

aa


Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,797 µs