En Sıcak Konular

Bakan Yazıcı'dan 3. dalga değerlendirmesi

25 Nisan 2012 12:53 tsi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 28 Şubat soruşturması kapsamında yürütülen 3. dalga operasyonları hakında "Hayırlı olsun, bunlar sağlıklı gelişmeler olarak değerlendiriyor." yorumunu yaptı.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kocaeli'ye gelen Bakan Yazıcı, Vali Ercan Topaca'yı makamında ziyaret etti. Yazıcı, burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Yazıcı, bugün gerçekleştirilen 3. dalga operasyonlarla ilgili şunları söyledi: "Hayırlı olsun. Türkiye her alanda durumunu gözden geçiriyor. Elbette özellikle bunun operasyonun yapıldığı ilk günde ifade ettiğim gibi demokratik alanlarda var olan sorunları giderme bağlamında ve o sorunları gerçekleştirenler veya ifa edenler hukuk devletinin gereği olarak yargı tarafından yapılan çalışma kapsamında değerlendiriliyor. Sorgulanıyor. Tamamen bağımsız yargının işi. Hepimiz yargıya güvenmeliyiz. Sonuçları beklemeliyiz. Birey hak ve özgürlükleri son derece önemlidir. Hiç kimseye kötü muamele edilmesi konusunda toleransımız olamaz. Zaten bugüne kadarda sevindiğimiz hususların bir tanesi o ki özellikle iktidarımız döneminde sürdürülen yargı erkinin ve elbette ki onların emri altında güvenlik güçlerimiz soruşturma aşamasında yasanın verdiği yetkileri kullanırken insanlara kesinlikle insanlık dışı kötü bir muamelenin yapılmamış olması da önemlidir. Bu konudaki hassasiyetimizi bütün kamu görevlilerinin idrak ediyor olması, uygulamalarının da bu doğrultuda olması memnuniyet verici. Sonuçta elbette ki yargı her şeyi eleyecek. Elekten geçmeyenler varsa yasanın öngördüğü yaptırımlar uygulanacak. İnsanlarla ilgili elbette yargı hükmünü verinceye kadar herkes masumdur. Ama her kurum da kendi görevini yapacaktır. Bunlar sağlıklı gelişmeler diye düşünüyorum."

"ŞİMDİ NORMALE DÖNÜYOR"

23 Nisan resepsiyonuna bazı milletvekillerinin başörtülü eşleriyle katılmasıyla ilgili soru üzerine Yazıcı, "İyi oldu. Normalleşme. Yani cumhuriyet hepimizin. Herkes nasıl giyiniyorsa, nasıl düşünüyorsa, yaşam tarzı neyse onunla, elbette ki önem verdiğimiz bayramlarda bu tür bayramlarda, seremonilerde bulunma hakları var. İnsanlarımız bu hakkı kullanabiliyor. Olay bundan ibaret. Rutin işlerdi. Ama bundan zaman öncesi bundan bir süre öncesine kadar normal sayılmıyordu. Şimdi normale dönüyor. Normalleşiyor." dedi.

İSKENDERUN'DAKİ GEMİLER

Yazıcı, Kilis Öncüpınar'da bekletilen TIR'larla ilgili takiplerinin sürdüğünü belirterek, "Geçen hafta Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açısından yapmamız gerekenleri icra etmiş durumdayız. Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'yla yazışmalar var. Onların sonuçlarını bekliyoruz. Orada 7 tane kamyon var. 5'i Öncüpınar'da, 2'si Cilvezgözü'nde. Sanırım yakın zamanda çözülür. Benim söylediğim şu bu taşıyıcılar herhangi bir dahli yoksa, ürünler yasak ürünler kapsamındaysa, en azından taşıyıcılar mağdur olmasın. Şayet ürünlerde bir sakıncalı durum varsa onlar indirilsin diye, nakliyeceler bırakılsın diye. Sanırım yakın zamanda çözülecek." diye konuştu.

İskenderun'da bekletilen gemilerle ilgili çalışmaların tamamlandığını kaydeden Hayati Yazıcı, bu konuda şunları söyledi: "İskenderun'daki gemilerle ilgili, bugün aldığımız bilgi, gemiyle alakalı bir ihbar sonucu arama yapılmış ürünler üzerinde. Birkaç ülkeye ait ürün gemide bulunuyor. Bir kısmı Türkiye'ye, bir kısmı Suriye bırakılacak, bir kısmı da Karabağ'a götürecekmiş. Bu gemi yükünü önce Suriye'ye bırakması gerekiyormuş. Suriye muhalif güçler, 'buraya yanaşma silah getiriyorsun' şeklinde edindikleri istihbarat sonucu tehdit etmişler. Gemi ondan dolayı önce İskenderun Limanı'na yanaşıyor. Burada yapılan aramada, emniyet ve bizim muhafaza ekiplerinin yaptığı aramada herhangi bir sakıncalı ürün taşımadığı, yalnız gemi içerisinde Karabağ'da havai fişek yapımında kullanılacak bir malzeme sonucuna varılıyor. O tür malzemelerin taşınması da elbette ki silah olarak nitelemez. Gemide arama tarama bitmiş. Dün akşam itibariyle geminin yoluna devam edeceği sonucunca varılmış. Gemi bugün belirlenmiş rotası doğrultusunda yoluna devam edecek."

cihan


Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,046 µs