En Sıcak Konular

Mısır, Gazze Şeridi'ne gaz sevk etmeli

25 Nisan 2012 11:54 tsi
İsrail ile gaz sevki anlaşmasının feshedilmesinin akıllıca olduğunu söyleyen Filistin Meslek Örgütleri Birliği, Mısır'dan Gazze Şeridi'ne gaz sevk etmesini istedi.

Filistin Meslek Örgütleri Birliği, Mısır'ın İsrail'e gaz sevki anlaşmasını feshetme kararını "akıllıca bir karar" olarak niteleyerek, kararın İsrail işgal rejimini ekonomik yönden boykota çağıran Arap Birliği kararlarına da uygun olduğunu belirtti.

Filistin Meslek Örgütleri Birliği dün akşam (24 Nisan Salı) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, Mısır Hükümeti'nin İsrail işgal rejimiyle ilişkileri sona erdirip kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne Mısır gazı sevk etme yönünde önemli adımlar atmasının ümit edildiği kaydedildi.

Filistin Meslek Örgütleri Birliği, İsrail'e gaz sevki anlaşmasını feshetme kararının Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukanın kaldırılması ve Rafah Sınır Kapısı'nın açılması çağrısında bulunan Mısır devriminin hedeflerine ve sloganlarına uygun olduğunu belirterek, "Kardeş Mısır halkının çabalarını, Filistin davasına ve Filistin halkının direnişine desteğini takdir ediyoruz" dedi.

Mısır Doğalgaz Holding Şirketi Başkanı Muhammed Şuayib, 22 Nisan Pazar günü yayınladığı bildiride, Mısır ile İsrail arasında 2005'ten beri yürürlükte olan anlaşmanın işgal rejiminin sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle feshedildiğini açıklamıştı.



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,144 µs