En Sıcak Konular

28 Şubat operasyonunda üçüncü dalga

25 Nisan 2012 08:42 tsi
28 Şubat operasyonunda üçüncü dalga 28 Şubat soruşturması kapsamında sabah saatlerinden itibaren 4 ilde üçüncü operasyon dalgası başlatıldı, 13 asker gözaltına alındı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara ve Kars'ta emekli ve muvazzaf askerlerin evlerinde arama yapıldı. Operasyon kapsamında 7'si emekli 6'sı muazzaf olmak üzere 13 asker gözaltına alındı.

Haklarında gözaltı kararı olan emekli askerler şunlar;
Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri - Ankara,
Emekli Korgeneral Yıldırım Türker - Ankara,
Emekli Başçavuş Şeref Kavalalı - Ankara,
Emekli Albay Cemal Hakan Pelit - İzmir,
Emekli yüzbaşı Refik Tanju Sirmen - İstanbul,
Emekli albay Mehmet Aygüner - İstanbul,
Emekli albay Osman Atilla Kurtay - İstanbul

Muazzaf askerler ise şunlar; Albay Lokman Ekici -Ankara,
Albay Yahya Kemal Yakışkan -Ankara,
Albay İsmail Hakkı Önder -Ankara,
Albay Mustafa Köseoğlu-İzmir,
Albay Mehmet Haşimoğlu-İzmir,
Uzman Çavuş Adem Demir- Kars.

OYAK YÖNETİM KURULU BAŞKANI EMEKLİ KORGENERAL YILDIRIM TÜRKER GÖZALTINA ALINDI


Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında evi aranan Oyak Yönetim Kurulu Başkanı emekli Korgeneral Yıldırım Türker gözaltına alındı.

Türker'in Zirvekent Manolya Sitesi'ndeki evinde süren arama tamamlandı. Aramanın ardından emekli Korgeneral Yıldırım Türker, gözaltına alındı.Türkel'in gözaltına alındığı sırada yakınlarıyla vedalaştığı görüldü. Gözaltına alınan Türker, Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Türker, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

EMEKLİ YÜZBAŞI TANJU SİRMEN GÖZALTINA ALINDI

28 Şubat soruşturması kapsamında evinde arama yapılan emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen, gözaltına alındı. Gözaltı kararına tepki gösteren Sirmen, "1990'da ordudan ayrılmış bir askerin 28 Şubat gerekçesiyle gözaltına alınmasını seyreden bütün halk seyretmeye devam etsin" dedi.

Sirmen'in Maltepe'de bulunan evine sabah saatlerinde gelen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri evde arama yaptı. Aramalar sırasında polisin el koyduğu belgeler delil torbalarına konularak evden çıkarıldı. Aramaların ardından gözaltına alınan Tanju Sirmen, sivil polisler eşliğinde evden çıkarıldı. Kapıda bekleyen basın mensuplarına gülümseyen emekli Yüzbaşı Tanju Sirmen, "1990'da ordudan ayrılmış bir askerin 28 Şubat gerekçesiyle gözaltına alınmasını seyreden bütün halk seyretmeye devam etsin. Gözaltına alınan hepinizsiniz" dedi. Sirmen daha sonra polis aracına bindirilerek emniyete götürüldü.

ORGENERAL TÜRKERİ GÖZALTINDA

Sabah saatlerinden itibaren başlayan operasyonda dönemin Jandarma Genel Komutanı Emekli Orgeneral Fevzi Türkeri'nin Çankaya ilçesi Birlik Mahallesi'ndeki evinde polis tarafından arama yapıldı.

Aramalarda birçok belgeye el konuldu. El konulan belgeler de polis aracıyla emniyete götürüldü. Aramaların ardından gözaltına alınan Fevzi Türkeri Gazi Mustafa Kemal Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi ve ifadesi alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kars'ta 12 adreste arama yapıldığını, 7'si muvazzaf, 6'sı emekli 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği tarafından 28 Şubat Soruşturması kapsamında yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''CMK 250. madde ile yetkili ve görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, 2011/206 soruşturma sayılı dosyası kapsamında;

Kamuoyunda ''28 Şubat'' süreci olarak bilinen ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçu ile ilgili 5237 sayılı TCK'nın 312/1 (765 sayılı TCK'nın 147) maddesi kapsamında 24 Nisan 2012 tarihinde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı doğrultusunda 25 Nisan 2012 günü saat 08.30 itibarıyla Ankara'da 6, İstanbul'da 2, İzmir'de 3, Kars'ta 1 olmak üzere toplam 12 ayrı adreste arama yapılmakta olup, 7'si muvazzaf, 6'sı emekli 13 şüpheli hakkında soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından gözaltı kararı verilmiştir.''

Açıklamada, askeri mahallerdeki aramaların Cumhuriyet savcısı denetiminde, Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından gerçekleştirildiği belirtilerek, arama ve gözaltı işlemlerinin halen devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, ''Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yürürlükteki hukuk kuralları çerçevesinde ve hukuka uygun olarak toplanan deliller hassasiyetle değerlendirilerek bahse konu kararlar işleme konulmuş olup, soruşturma aynı hassasiyetle sürdürülmektedir'' denildi.

26 KİŞİ TUTUKLU

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü soruşturmada ilk dalga 12 Nisan'da gerçekleşmiş, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmış, Çevik Bir de dahil 18 kişi tutuklanmıştı.

19 Nisan'daki ikinci dalgada da aralarında dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış, Erol Özkasnak'ın da yer aldığı 8 kişi tutuklanmıştı.

İki dalga sonunda soruşturma kapsamında tutuklanan kişi sayısı 26'ya yükseldi.

sabah


Bu haber 1,143 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,620 µs