En Sıcak Konular

KCK'dan BDP'ye 23 Nisan talimatı

25 Nisan 2012 08:19 tsi
KCK'dan BDP'ye 23 Nisan talimatı BDP’nin 23 Nisan’ı boykot kararı ve okullara yapılan saldırıların altından KCK çağrısı çıktı.

Açıklamada, “Bu günü protesto ile alternatif eylemlere çağırıyoruz” deniliyor.

BDP’NİN 23 Nisan törenlerini her alanda protesto etmesinin altından da KCK talimatı çıktı. KCK Siyasi Komitesi tarafından 23 Nisan arafesinde yapılan çağırıda “Kürdistanlı çocuklar için baskı, kölelik, cinsel istismar ve her türlü aşağılanmanın uygulandığı ülkemizde, diğer çocuklar gibi mutlu ve özgür olmayan tüm Kürdistanlı çocukları, TC devletinin ikiyüzlü ve sahte bir biçimde ilan ettiği böyle bir günü protesto etmeye ve alternatif kutlamalarını gerçekleştirmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
Okul ve öğrencilere saldırı yaptılar
 
Bunun ardından BDP Genel Merkezi tarafından “23 Nisan kutlamalarına ilişkin olarak resmi kutlamalara katılım sağlanmaması, bunun yerine alternatif eylem ve etkinlikler gerçekleştirilmesinin uygun olacağı” yönünde il teşkilatlarına talimat gönderildi. BDP, 23 Nisan törenlerine Meclis’te katılmadığı gibi, yurt çapında da hiçbir törene iştirak etmedi. KCK’nın bildirisi ve BDP’nin genelgesinin ardından da 23 Nisan’da okullara saldırı başladı. Hakkâri, Manisa, Şırnak ve Adana’da okullara yönelik saldırı eylemleri kayıtlara geçti. Bayram öncesi 22 Nisan günü saat 23:00 sıralarında, Yüksekova Yeşildere’de bulunan Hamit Kesici İlköğretim Okuluna el bombalı saldırı düzenlendi. Aynı saatlerde, Cumhuriyet Mahallesi Kuruköy Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Lisesi’ne molotof kokteyli atıldı. Şırnak Silopi İlçesi Cudi Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na akşam 22 Nisan akşam saatlerinde  molotof kokteylli saldırı düzenledi. Bayram günü ise kutlamalar için Atatürk İlköğretim Okulu ve Bener Cordan İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan öğrencilere havai fişeklerle saldırıldı, bu nedenle program iptal edildi.
 
İlköğretim okulunu kundakladılar
 
Manisa’da ise 22 Nisan günü gece saatlerinde Taytanlı İlköğretim Okulu’nun kapısı kundaklandı. Bölücü örgüt yanlıları Adana’nın Seyhan İlçesi Şehit Zafer Oluk İlköğretim Okulu’na bomba süsü verilmiş pankart astı. Beyaz bez üzerine siyah boyayla “Anadilde eğitim-asimilasyona son-Apocu gençlik” yazılı pankartın yanı sıra, okul duvarlarına örgütsel içerikli yazılama yapıldı.

star


Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,266 µs