En Sıcak Konular

Ermeniler'den Moskova'da gösteri

24 Nisan 2012 18:50 tsi
Rusya'da yaşayan Ermeni diasporası, sözde 24 Nisan Ermeni "soykırımı" anma programı kapsamında Moskova'da çeşitli gösteriler düzenledi.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği önünde toplanan yaklaşık 20 kişilik grup protesto eyleminde bulundu. Ermeni gençler, Türkiye'nin sözde "soykırımı" tanımasını talep etti. Polis göstericilerin slogan atmasına izin vermezken, eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Cihan Haber Ajansı(Cihan)'a konuşan Rusya Ermenileri Birliği Başkan Yardımcısı Levon Munakyan, söz konusu taleplerini iletmek için Türkiye Büyükelçiliği önüne geldiklerini kaydetti. Munakyan, "Bu faciayı unutamayız. Eğer bu mesele çözüme kavuşursa bu durumda her şeyi yeniden başlatabiliriz. Türk halkıyla bir sorunumuz yok, ancak yönetim bu soykırımı tanımalı" iddiasında bulundu.

ASALA'NIN PROPAGANDASI YAPILDI

Moskova'nın merkezindeki Krasnaya Presnaya meydanında da düzenlenen gösteriye ise yaklaşık 300 kişi katıldı. Rusya Ermenileri Birliği ve Rus-Ermeni İşbirliği Dostluk Derneği'nin organize ettiği gösteriye, Rusya Toplumsal Odası üyeleri Maksim Mişenko ve Denis Dvornikov da iştirak etti. "Hiç bir şey unutulmayacak, hiç bir şey affedilmeyecek!", "Batı Ermenistan, Ermenistan topraklarının onda dokuzu", "Soykırım yapan Türkiye'nin Avrupa'da yeri yok!", "Türkiye ve Azerbaycan = Ermeni soykırımı" ifadelerinin yer aldığı pankartlar açan Ermeni göstericilerin, terör örgütü Asala yazılı siyah şapka takmaları dikkat çekti.

Rusya, İtalya, Yunanistan ve Ermenistan bayraklarının yanı sıra mitingde Rus aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti'nin bayrakları da açıldı. Açılış konuşmasını yapan Rus-Ermeni İşbirliği Dostluk Derneği Başkanı Yuri Navoyan, "Moskova Belediyesi'nin izniyle başkentte çok sayıda anma etkinlikleri düzenliyoruz" dedi. Kafkasya ve Orta Doğu bölgesinde yaşanan gelişmeler nedeniyle Rusya ve Ermenistan'ı tek yumruk olmaya davet eden Navoyan, "Ortak bir stratejik plan hazırlamamız lazım. Moskova ve Erivan birlikte hareket etmeli" çağrısında bulundu.

Rusya Toplumsal Odası üyesi Mişenko ise Ağrı dağını mutlaka Türkiye'den alacaklarını iddiasında bulundu. Mişenko, "Her Erivan'a gittiğimde Ağrı dağını görüyorum. Bir zamanlar orada uygarlığımız doğmuştu. Bugün ise oraya Türkler ve Amerikalılar yerleşti. Kesinlikle günün birinde Ermeniler ve Ruslar onları oradan kovup çıkaracaktır! Bunun için ülkemiz Rusya'yı güçlü yapmalıyız" dedi.

AĞRI, ERİVAN'A İSTANBUL'DAN DAHA YAKIN

Cihan'a konuşan Mişenko, söylediklerinin şahsi görüşü olduğunu belirterek, "Ağrı dağı Ermenistan'ın tarihi sembolü. Ve bir gün bu konu çözüme kavuşacaktır. Benim sözlerimi yanlış anladınız, ben Türkleri kovalım demedim. Konuyu diplomatik veya diyalog yoluyla çözmeye davet ettim. Orası bir zamanlar Ermenistan'ın idi, şimdi ise orada ABD üssü var. Dolayısıyla Ağrı ABD'nin kontrolünde. Bence bu yanlış, ayrıca Ağrı Erivan'a İstanbul'dan daha yakın" savunması yaptı.

Toplumsal Odası üyesi Dvornikov da sözde Ermeni soykırımı anmak için gösteriye katıldıklarını belirterek, "Bu faciadır. Bence Türkiye Almanya'yı örnek alarak soykırımı tanımalı. Benim Türk arkadaşlarım da var ve biz bu konuyu görüşüyoruz" dedi.

Programın sonlarına doğru aşırı sağcı lider Vladimir Jirinovski de eyleme katıldı.

(CİHAN)

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,866 µs