En Sıcak Konular

4/C'li personele fazla mesai müjdesi!

24 Nisan 2012 14:03 tsi
Kamudaki 4/C’li personel fazla mesai ücretine kavuştu. Büro Memur-Sen'in Adalet Bakanlığı’nda çalışan 4/C’lilere fazla mesai ücreti verilmesi için açtığı davada Mahkeme, fazla mesai ücretlerinin ödenmesine karar verdi.

Kamudaki yaklaşık 45 bin 4/C’lilere sendikalı olma yolunu açan Büro Memur-Sen, 4/C’lilerin mağduriyetlerini gidermeye devam ediyor. Büro Memur-Sen’den yapılan açıklamaya göre 4/C’lilerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre görev yaptığını ve fazla mesai ücreti alması gerektiği görüşünü savunan Büro Memur-Sen, Adalet Bakanlığı’ndaki 4/C’lilere verilmeyen fazla mesai ücretinin ödenmesi için dava açtı. Yaklaşık 2 yıl süren dava sonuçlandı. Davaya bakan Ankara 8’inci İdare Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’ndaki 4/C’lilere fazla mesai ücreti verilmemesini yanlış bularak fazla mesai ücreti ödenmesine karar verdi. Büro Memur-Sen’in açtığı dava sonucu mahkemenin verdiği bu karar, diğer kurumlara da örnek teşkil edebilecek.

YAZGAN: “ADALET TECELLİ ETTİ”

Kararı değerlendiren Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 4/C’lilere fazla mesai ücretinin ödenmesiyle ilgili kararla adaletin tecelli ettiğini vurguladı. Kamudaki yaklaşık 45 bin 4/C’linin kadrolu devlet memuru gibi çalıştığını ancak hak ettiği ücreti alamadığını vurgulayan Yusuf Yazgan açıklamalarına şöyle devam etti:

“Başta Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu olmak üzere çoğu kurumda 4/C’li personel çalışıyor. Bu personel ‘geçici’ statüsünde olmasına rağmen kadrolu memur gibi görev yapıyor. Buna rağmen 4/C’lilerin elinde hiçbir hakkı bulunmuyor. Biz açtığımız dava ile 4/C’lilere sendikalı olma yolunu ve fazla mesai ücreti verilmesini sağladık. Kazandığı parayla geçinemeyen 4/C’lilerin sorunları bunlarla da bitmiyor. 4/C’liler aile, çocuk, giyecek, yiyecek yardımı, iş güvencesi, askerlik dönüşü işe başlama, ücretsiz izin hakkı, eş, hastalık, eğitim nedeniyle atama gibi haklardan da yararlanamıyor. Kamunun işini yapan ancak maddi ve özlük hak olarak karşılığını alamayan 4/C’liler biran önce kadroya alınmalıdır. 4/C statüsü son bulmalıdır. 4/C’lilerin sorunlarını toplu sözleşme masasına taşıyacağız ve haklarını almak için elimizden geleni yapacağız.” 

Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,738 µs