En Sıcak Konular

Harabeye dönen Humus gün yüzüne çıktı

24 Nisan 2012 13:43 tsi
Suriye'deki BM gözlemcileri sayesinde muhaliflerin şehri Humus'un harabeye dönen hali gün yüzüne çıktı.

Suriye'nin iç kesimlerinde yer alan ve uzun bir zamandan beri operasyonların düzenlendiği ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği Humus kentinde, iki BM gözlemcisinin incelemelerde bulunması nedeniyle halk, şehirde sakin günler geçirirken operasyonların izleri de yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı.
 
Humus Genel Devrim Konseyi üyesi Rami Humusi, "Kentte 3 aydan bu yana yoğun olarak operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar nedeniyle binlece insan hayatını kaybederken yüz binden fazla insan da kenti terk etmek zorunda kaldı. Şehirde ağır silahlar kullandığından dolayı yüzlerce ev yıkıldı ve hasar gördü. Bazı ev ve iş yerlerinde ise yangınlar çıktı" dedi.
 
İki BM gözlemcisinin kentte bulunmasıyla şehrin sakin günler geçirdiğini ve operasyonların izlerinin yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladığını anlatan Humusi, "Gözlemcilerin kentte incelemeleri sırasında bazı yerleri görme imkanı bulduk. Bu yerlerde, yıkılan ve hasar gören evleri, cami ve işlerinin fotoğraf ve görüntülerini çekme imkanımız oldu" diye konuştu.
 
Kentin sokak ve caddelerinin tank ve zırhlı araçların paletinden dolayı tahrip olduğunu dile getiren Humusi, Baba Amr, Bayada, Cürüt Eş Şeyh, Kuseyr, Halidiye semtlerinde operasyonlar nedeniyle halkın güvenli bölgelere ve diğer kentlere kaçtığını söyledi.
 
Halkın son günlerde dışarı çıkıp alış veriş yapma fırsatı bulduğuna dikkati çeken Humusi, telefon, internet ve elektrikte 5 günden bu yana fazla kesintilerin yaşanmadığını belirtti.
 
Kent merkezinde hala askeri araçların ve tankların bulunduğunu sözlerine ekleyen Humusi, "Yüksek binaların çatılarında kesin nişancılar bulunuyor, belli saatlerde bu keskin nişancılar sokaklarda hareket eden her şeye ateş ediyorlar" dedi.

aa


Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,293 µs