En Sıcak Konular

Büyük kriz kapıda

24 Nisan 2012 11:14 tsi
Büyük kriz kapıda İran rejiminin savunucuları büyük bir krizin kapıda olduğunun farkındalar. Türkiye’yi İran’a yabancılaştırmak, patlamaya hazır bir saatli bomba görünümündeki Orta Doğu’da barışın tesis edilmesine hizmet etmez.

Ülkesi ciddi istikrarsızlığa gebeyken, aklı başında hiçbir İranlı yöneticinin, ABD’nin yoğun baskılarına direnerek, bugüne kadar İran’la dostane ilişkilerini sürdürmeye çalışan Türkiye’yi karşısına almaması beklenir.

BÜYÜK KRİZ KAPIDA VE FARKINDALAR...

İran rejiminin savunucuları büyük bir krizin kapıda olduğunun farkındalar. Türkiye’yi İran’a yabancılaştırmak, patlamaya hazır bir saatli bomba görünümündeki Orta Doğu’da barışın tesis edilmesine hizmet etmez.

TOPYEKÛN İZOLASYON GELEBİLER

İran, bugün yanlarında buldukları Rusya ve Çin gibi devletlerin her zaman onları destekleyeceklerini sanıyorlar. Hâlbuki küresel güçler arasında yapılacak pazarlıklar sonucunda, hiç beklemedikleri bir topyekûn izolasyonla karşı karşıya kalabilirler.

AHMEDİNECAT ZAYIFLIYOR

Mahmut Ahmedinecat’ın, özellikle son iki yıldır dini lider Ali Hamaney ile yaşadığı görüş farklılıkları sebebiyle yönetim gücünde gözle görülür bir azalma yaşaması, reform yanlısı grupları umutlandırıyor. Mir Hüseyin Musavi ve Mehdi Karrubi gibi muhaliflerin ev hapsinde tutulmaları destekçilerinin sayısının artmasını engellemeye yetmiyor.

Başlıktaki soruyu belki de “İran rejimi ne istiyor?” şeklinde sormak daha doğru olurdu. Zira komşumuz İran’ın yöneticilerinin uluslararası alandan beklenti ve istekleriyle, halkın talepleri arasındaki uçurum giderek derinleşiyor. İran, 1980-1988 yılları arasında Irak’la yaptığı savaştan bu yana en çalkantılı günlerini yaşıyor.

...

Ülkesi hem iç hem dış kaynaklı ciddi istikrarsızlığa gebeyken, aklı başında hiçbir İranlı yöneticinin, ABD’nin yoğun baskılarına direnerek, bugüne kadar İran’la dostane ilişkilerini sürdürmeye çalışan Türkiye’yi karşısına almaması beklenir. Türkiye’yi İran’a yabancılaştırmak, patlamaya hazır bir saatli bomba görünümündeki Orta Doğu’da barışın tesis edilmesine hizmet etmez. Gel gör ki, cumhurbaşkanlığı koltuğuna göz dikmiş İranlı siyasetçilere ve “12. İmam dönene kadar yerine vekâlet etmek için” sıralarını bekleyen çok büyük “Ayetullahlar”a bu gerçeği anlatmak çok zor.

Çağrı Erhan / USAK (İlgili kısım)

Bu haber 1,538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,168 µs