En Sıcak Konular

AB'den Suriye'ye yönelik yaptırım

24 Nisan 2012 09:52 tsi
AB'den Suriye'ye yönelik yaptırım
Avrupa Birliği'nin Suriye'ye yönelik yaptırım kararı uygulanamaya başlandı. Yaptırımlar Esed'e destek veren zenginleri hedef alıyor...

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, AB'yi oluşturan 27 ülkenin dışişleri bakanlarının, ''Suriye'deki durumdan duyulan derin endişe ve ateşkese rağmen şiddet olaylarının devam etmesi nedeniyle'' Suriye'ye yönelik yeni yaptırımlar uygulama kararı aldıklarını belirtti.
 
Ashton, ''Suriye hükümetinin tüm askerlerini ve ağır silahlarını kasaba ve kentlerden çekmesini bekliyoruz, Suriye rejiminin insani yardım kuruluşlarına ülkeye tam erişim izni vermesini sağlamak istiyoruz'' dedi.
 
Uygulamaya konulan yeni yaptırımlarla Suriye'ye askeri ve sivil kullanımı olan lüks eşya ve ürünlerin satışı yasaklanıyor.
 
Lüks tüketim mallarına getirilen yeni yaptırımlar, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in en sadık destekçileri olan ve rejimi ayakta tutmakta kilit rolü bulunan Suriye'deki iş çevresi ve zengin tüccar sınıfını hedef alıyor.
 
Suriye'deki zengin sınıfların şu ana kadar kenarda kaldıklarını belirten uzmanlar, ekonomik kıskacın bu sınıflara da ulaşmasının Suriye'deki gidişat ve dengeler üzerinde önemli etki yaratabileceğine dikkati çekiyor.
 
Suriye'ye yönelik yeni yaptırımlar konusunda ismi gizli kalmak koşuluyla açıklamada bulunan bir diplomat, AB uzmanlarının yaptırımların tam olarak hangi malları kapsayacağı konusunda karar vereceklerini söyledi. Diplomat, hem sivil hem askeri alanlarda kullanılmaya uygun ''çift kullanımlı'' malların, araçlardan, gübrelere ve diğer kimyasal maddelere kadar her şeyi kapsayabileceğini kaydetti. 
 
aa


Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,228 µs