En Sıcak Konular

Göstericilere dumansız gaz bombası

24 Nisan 2012 08:35 tsi
Göstericilere dumansız gaz bombası
Polis, yasadışı eylem ve gösterilerde dağılmayan gruplara buhar gaz bombaları ile müdahale edecek.

Yeni nesil gaz el bombaları polise geri atılamayacak. Duman çıkarmayan buhar el bombaları 2-3 saniye içinde etrafa gaz yaydığı için tercih edildi. 19 bin Çevik Kuvvet polisine alınan ABD yapımı yeni gaz bombaları ilk kez 28-29 Mart tarihleri arasında KESK ve Eğitim-Sen'in Ankara'da düzenlediği 4+4+4 protesto gösterilerinde kullanıldı.
 
KRİTİK İLLERE GÖNDERİLDİ
 
Genel Müdürlük, açtığı ihalede 50 bin adet gaz el bombası, 300 adet gaz tüfeği ile 200 bin adet gaz tüfek fişeği satın aldı. Son teknoloji gaz bombaları korsan eylemlerin yoğun olduğu İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Diyarbakır, Van, Hakkari, Şırnak, Batman, Siirt, Mardin ve Şanlıurfa gibi illere dağıtıldı.
 
POLİSE GERİ ATILAMIYOR
 

Satın alınan 50 bin gaz bombasının 20 bini buhar bombasından oluşuyor. İki ayrı modeldeki gaz el bombaları insan sağlığına zarar vermiyor ve göstericilerin dağılmasında etkili sonuç doğuruyor.
 
2-3 SANİYE İÇİNDE YAYILIYOR
 
İki modeldeki gaz bombalarının ortak özelliği grupların üzerine atıldıktan sonra 2-3 saniye içinde yayılması. Şu ana kadar kullanılan gaz bombaları 20-25 saniye içinde dağılıyordu. Yerde 20-25 saniye içinde dönerek yayılan gaz el bombaları ya da gaz tüfek fişekleri göstericiler tarafından polisin üzerine geri atılıyordu. Bu özelliği sayesinde gerek buhar gerekse gaz el bombaları eylemciler tarafından polise geri atılamayacak.
 
GÖZLE GÖRÜLMÜYOR
 
Buhar gaz bombası yere düşmeden havada patlıyor ve 2-3 saniyede toz şeklinde gazını yayabiliyor. Eski gaz bombaları gibi duman yaymayan ve gözle görülmeyen buhar el bombaları sadece 'puf' diye ses çıkartıyor. Göstericiler dumanı dahi görmeden gazlanmış oluyor.
 
FLASH BENG DE ALINDI
 

Özellikle doğu-güneydoğuda PKK/KCK yandaşlarının çeşitli bahanelerle düzenlediği havai fişek ve molotof kokteyli korsan gösterilere karşı flash beng adı verilen tüfek gaz fişekleri alındı. Flash bengler; havai fişekler gibi parlayıcı ve ışık saçma özelliği ile adeta gerçek bomba gibi ses/gürültü çıkartıyor. Kanunsuz eylemlerde polise psikolojik üstünlük sağlaması için flash beng gaz fişekleri alındığı bildirildi.
 
bugün


Bu haber 592 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs