En Sıcak Konular

Başkan'ın adamlarından özel ders

24 Nisan 2012 08:03 tsi
Başkan'ın adamlarından özel ders
Gizli Servis Başbakan Erdoğan için harekete geçti...

Başbakan Erdoğan'ı koruyan polis timi, ABD Başkanı Obama ve ailesini koruyan Gizli Servis tarafından eğitilecek. 3 haftalık kursun kapsamında, ileri seviye güvenli sürüş teknikleri de yer alıyor.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı koruyan CAT timi Antiterrorism Assistance (ATA) programı kapsamında Amerika'da suikast eğitimi görecek. 4 kişilik koruma ekibi Mayıs ayında ABD'ye giderek üç hafta boyunca ABD'li uzmanlardan kurs alacak.
 
SECRET SERVİS VERECEK
 
Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı, yakın koruma ekibinde görevli polislere ABD Hava Kuvvetleri Özel Araştırmalar Birimi (AFOSI) tarafından eğitim verilmesi için girişimde bulundu. Büyükelçilik kanalı ile ABD Dışişleri Bakanlığı'na bildirilen talebe hemen onay çıktı. Başbakan Erdoğan'ı koruyan CAT (Counter Attack Team) timinde görev yapan 4 polisin özel kurs için Amerika'ya gönderilmesi benimsendi. Başbakan'ın korumalarına kursu ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin güvenliğini sağlayan Gizli Servis (Secret Service), Diplomatik Güvenlik Dairesi (DS), Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile Hava Kuvvetleri'ndeki uzman eğiticiler verecek.
 
MASRAFLAR AFOSI'DEN
 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın VIP, ileri seviye güvenli sürüş teknikleri kursunu içine alan özel eğitim için Başbakanlık'tan herhangi bir ücret almayacağı öğrenildi. Suikast eğitiminin masrafları AFOSI programından karşılanacak. Amerika'nın benzer kurs taleplerinde bulunan diğer ülkelerden verdiği eğitimler için ücret aldığı öne sürüldü.
 
18 KİŞİ EĞİTİLMİŞTİ
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan'ı koruyan ekibe geçen yıl Türkiye'ye gelen Diplomatik Güvenlik Dairesi'nin (DS) altı uzmanı CAT eğitimi vermişti. ABD'li eğitimciler beraberlerinde getirdiği 2 tonluk malzemeyi Emniyet Genel Müdürlüğü'ne hibe etmişti. Hibe edilen malzemeler arasında; Glock tabancalar, Colt M4 tam otomatik tüfekler, çelik yelekler, miğferler, özel eğitim elbiseleri, boyalı mermi atan tabancalar ile 20 bine yakın boyalı mermi yer almıştı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Koruma Daireleri'ndeki CAT timinde görevli 18 polisin ABD ile işbirliğine gidilerek eğitimleri arttırılmıştı. Özel Harekat Dairesi'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde verilen CAT eğitimi yararlı bulunmuştu.
 
GENEL MÜDÜR ABD'YE GİDİYOR
 

Öte yandan, ilk yurtdışı gezisini Almanya'ya yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın ikinci önemli ziyareti Amerika'ya olacak. 2-8 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaretlerde PKK/KCK ile El-Kaide terör örgütleri masaya yatırılacak.
 
bugün


Bu haber 1,205 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,203 µs