En Sıcak Konular

İsrail ile ortaklık yok

23 Nisan 2012 18:03 tsi
İsrail ile ortaklık yok Davutoğlu, 'Hiçbir uluslararası kurum ve kuruluşta İsrail ile hiçbir ortaklık faaliyeti içinde olmamız söz konusu değildir'' dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları ve birtakım açılışlara katılmak üzere geldiği Konya'da, Alaaddin Bulvarı üzerinde esnafla selamlaştı.

Burada bir tartıcı ile sohbet eden Davutoğlu, kilosunu öğrenmek için tartıya çıktı.

Davutoğlu'nun 80 kilogram ağırlığında olduğunu gören tartıcının, ''Maşallah kendine iyi bakmışsın'' sözleri üzerine gülüşmeler oldu.

Daha sonra AK Parti Konya İl Başkanlığı'na gelen Davutoğlu, burada yeni il yönetimiyle bir araya geldi.

Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Davutoğlu, bir gazetecinin, Chicago'da düzenlenecek NATO toplantısına İsrail'in de katılmak için başvurduğunu, ancak Türkiye'nin bunu veto ettiğine dair haberlerin çıktığını söylemesi üzerine, Türkiye'nin sadece Chicago toplantısı bağlamında değil, NATO ile birçok ortaklık programı olduğunu hatırlattı.

Bu çerçevede NATO faaliyetlerine katılan, Akdeniz diyaloğu içinde olan ülkeler bulunduğunu anımsatan Davutoğlu, bu ülkeler arasında Mısır, Fas, Ürdün gibi ülkelerin yanı sıra İsrail'in de olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, Mavi Marmara ve sonrasında gelişen olaylar çerçevesinde İsrail'i hiçbir zeminde ortak olarak görmediğine dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

''NATO faaliyetleri itibariyle de vatandaşlarımızı uluslararası sularda düzenli bir ordu tarafından bu şekilde katledilmiş olmasından itibaren, sadece NATO'da değil, hiçbir uluslararası kurum ve kuruluşta İsrail ile hiçbir ortaklık faaliyeti içinde olmamız söz konusu değildir.

Tabii Birleşmiş Milletler gibi uluslararası bütün ülkelerin olduğu forumlar hariç bu tür çalışmaları tümüyle durdurduğumuzu daha önce ifade etmiştik, ikili ilişkiler bağlamında... Ve diğer çalışmalarda öncelikle ortak olmanın, beraber işbirliği imkanına sahip olmanın belli şartları vardır. Bu şartların İsrail ile gerçekleşmediği kanaatindeyiz. Bu sadece NATO ile ilgili bir durum değil, genel ilkemizde NATO zeminine yansımasıdır. Yoksa sadece NATO bağlamında değil. İsrail, kendi iyi niyetini, Türkiye'ye gösterecek şekilde daha önce Sayın Başbakanımız tarafından ve hükümetimiz tarafından ifade edilen temel unsurlar yerine getirilmedikçe, bizim tarafımızdan işbirliğine haiz bir ülke olarak değerlendirilemez.''

Türkiye üçüncü ülke

Türkiye'nin, ABD ve İsrail'den sonra insansız hava araçlarını üreten üçüncü ülke olduk diyen Davutoğlu, "Stratejik
nitelikteki insansız hava araçlarını... Onlar da yakın bir dönemde devreye girecek. Sayın Başbakanın da vurguladığı gibi savaş uçakları da dahil olmak üzere hava savunma sanayinde olağanüstü hamleler içerisindeyiz'' dedi. 

Bu haber 814 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,832 µs