En Sıcak Konular

Fethullah Erbaş: Beni öldüreceklerdi

23 Nisan 2012 17:30 tsi
Fethullah Erbaş, 28 Şubat sürecinde Birdal'dan önce kendisnin vurulmasının planlandığını iddia etti..

28 Şubat cuntasının mağdur ettiği isimlerden biri olan Refah Partisi eski Milletvekili Fethullah Erbaş, kendinin öldürülmek istendiğini söyledi.i.

Erbaş, parti etkinliklerinde boy gösterip başlarına yeşil takke geçiren ve şalvar giyen yetiştirilmiş tiyatro oyuncularının da Refah’ın ‘korkunç yüzünü’ halka göstermek için suç unsuru teşkil eden sloganlar attığını belirtti.

DARBEYLE İLGİLİ TANIKLIKLARINI ANLATTI

Ankara’da yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan emekli generaller Çevik Bir ile Erol Özkasnak tarafından hazırlanan ve PKK’nın iki numaralı ismi Şemdin Sakık’ın ifadeleri olarak sunulan Andıç belgesinde, “PKK’yla işbirliği yaptığı” iftirasına maruz kalan dönemin Refah Partisi Milletvekili Fethullah Erbaş yaşadıkalrını  Akit’e anlattı.. 28 Şubat’çıların yargı önüne çıkarılmasını olumlu bulduğunu belirten Erbaş, “postmodern” süreçte şahit olduğu sıra dışı olayları anlattı.

“ASKERLER HALKI PROVOKE ETMEYE ÇALIŞIYORDU”

Refah Partisi olarak tertipledikleri mitinglerde kalabalığı galeyana getirmeye çalışanların arazideki askerler olduklarını kaydeden Erbaş, “Refah-Yol’un gitmesi için ne lazımsa onu yaptılar. İşe fişlemeyle başladılar. Sonra mitinglerde platformdan, üstten seyredince bakıyordum; 20-30 kişilik bir grup miting alanına girdi. Kalabalığın içinde hemen sırıtıyorlardı. Asker oldukları her hallerinden belliydi. Saçları kısa ve esmerlerdi. Çünkü arazide çalışan insanların renklerini biliyorum. Biraz daha esmer oluyorlar. Nizami saç tıraşları vardı. Asker olan bu grup, provokasyon çıkarmaya çalışıyorlardı. Allah’tan millet bunlara yüz vermiyordu. İnsanlar bilinçliydi, provokasyona gelmiyorlardı. Yoksa daha kötü sonuçları olurdu” dedi.

TİYATROCULARI DA KULLANMIŞLAR

Erbaş, organize ettikleri etkinliklere “görevlendirilmiş” tiyatro oyuncularının da katıldığını dile getirerek, “Özellikle Filistin’le ilgili mitinglere geliyorlardı. Başlarına yeşil bir bez bağlayıp, davulcu eşliğinde ortalıkta dönüyorlardı. Bizi zor durumda bırakabilecek sloganlar atıyorlardı” ifadelerini kullandı. Milli Görüş camiasının yıpratılması için farklı yöntemlere başvurulduğunu vurgulayan Erbaş, “Öyle senaryolar uyguladılar ki bizi tanımayan kesimleri korkutmaya çalıştılar. ‘Bunlar şu an az bir farkla iktidar olmuşlar. Ama yarın daha güçlü bir şekilde iktidara gelirlerse bunun sonucu bu olur’ mesajını veriyorlardı. Bakıyorsunuz getirdikleri Ali Kalkancı’ya harem kurdurtmuşlar. Hanımları kışkırtmak, partiye düşman etmek için bu ‘poligami’ dedikleri çok eşlilik konusunu devamlı gündemde tuttular” diye konuştu.

O dönemde medya yöneticilerinin Çevik Bir’in talimatıyla hareket ettiğini iddia eden Fethullah Erbaş, “Andıç olayından sonra Sabah ve Hürriyet gazetelerinde, her gün resmimi basıp altına ihanet mesajları yazıyorlardı. Onlara ‘Ben bu sözleri ne zaman söylemişim’ diye sorduğumda, ‘Zap Kampı’na gittiğinizde Şemdin Sakık’a söylemişsiniz’ diyorlardı. ‘Haber kaynağınız kim?’ diye sorduğum yazı işleri ve haber müdürleri, ‘Kaynağımız gizlidir, veremeyiz’ yanıtını veriyorlardı. Daha sonra bunları Çevik Bir’in yaptığını öğrendik” şeklinde konuştu.

“BİRDAL’DAN ÖNCE BENİ VURACAKLARDI”

PKK yöneticisi Şemdin Sakık’ın ifadesine eklemeler yapılarak servis edilen andıç olayından sonra Ergenekon’un paravan örgütü TİT’in kendisini öldürmeye çalıştığını belirten Erbaş, uzun süre seçim bölgesinde kaldığı için kurtulduğunu anlattı. Akın Birdal’dan önce kendisinin kurban seçildiğini ifade eden Erbaş, olayı şöyle anlattı: “Andıcın ardından öldürmek için peşime adam takmışlar. TİT’çiler 15 gün boyunca Meclis’teki odamın önüne gelip gitmişler. Ben o zaman seçim bölgesindeydim. Silahları da bir milletvekilin arabasının bagajından içeri sokmuşlar. Vekilin arabası aranmıyor diye. Beni bulamayınca gidip Akın Birdal’ı vurdular” dedi.

SAVCI, BİR’E “ÖLDÜRME DE VAR MI” DEMİŞTİ

28 Şubat soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Savcı Mustafa Bilgili, BÇG’nin mimarı emekli Orgeneral Çevik Bir’e “Batı Eylem Planı’nda sivrilmiş fanatik irticai lider ve yöneticilerin pasif hale getirilmesi ifade ediliyor. Pasifize etme çalışmaları arasında öldürmek de var mıdır?” sorusunu yöneltmişti.

  Yeni Akit


Bu haber 766 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs