En Sıcak Konular

Atina'da göçmene meydan dayağı

23 Nisan 2012 16:32 tsi
Yunanistan'ın başkenti Atina'da polisin, sokakta gözaltına almak için durdurduğu yabancı uyruklu bir şahsa feci dayak attığını gösteren bir video internete düştü.

 Göçmenin, ellerini kaldırmasına rağmen, polis ve sivil vatandaşlardan dayak yemesi şok etkisi yaptı.

Yunanistan'da erken genel seçimler öncesi yasadışı göçmenlerle mücadele kapsamında 30 kapalı misafirhane yapılması gündeme gelirken, polisin Atina merkezinde durdurduğu bir yabancıyı feci şekilde dövdüğü ortaya çıktı. Genç yabancı uyruklu şahsa atılan meydan dayağında başrolü devriye gezen motosikletli 2 polis ile 3 sivil vatandaşın oynadığı tespit edildi. İnternete düşen görüntülerde polisle birlikte yabancı uyruklu kişiyi yere düşürene ve ardından polis otomobiline bindirene kadar tekme ve yumrukla feci şekilde dövdükleri görülüyor. Polisin göçmene dayak atan sivillere engel olmak yerine birlikte hareket etmesi, son dönemde polise yöneltilen eleştirileri haklı çıkardı. Videonun internette yayınlanmasından sonra Atina Emniyet Müdürlüğü, olaya karışan polisler hakkında soruşturma açtığını duyurdu.

GÖÇMENE DAYAK FİLMDE YER ALDI

Yabancı uyruklu kişiye uygulanan şiddeti gösteren videoyu internete yükleyen kişinin ise film yönetmeni Nikos Sulis olduğu açıklandı. Yönetmen Sulis, geçen ocak ayında sokaktan gelen sesler üzerine polisin attığı meydan dayağını evinin balkonundan kaydetmiş. Kaydettiği görüntüyü ise iki ay önce Selanik Film Festivali'nde gösterimi yapılan ve 12 yaşındaki Afganlı göçmenin hayatını anlattığı "Nur" adlı filmde kullanmış. Sulis, bir otomobilden hırsızlık yapmaya çalıştığı anlaşılan göçmenin ellerine kelepçe vurulduktan sonra polis şiddetinin devam ettiğini vurguladı. Filminde yer verdiği görüntülerin beklediği şekilde tepki almaması üzerine Soulis, görüntüleri göçmenlerle ilgilenen BM komisyonuna göndermiş. BM'nin ilgili polisler hakkında bugün resmen suç duyurusunda bulunması bekleniyor.

Başkent Atina'da ekonomik krizle birlikte suç oranları ile göçmenlere yönelik uygulanan şiddet artmış durumda. Bazı aşırı gruplar, farklı dönemlerde sokak sokak gezerek hem göçmenleri dövüyor hem de dükkan ve mağazalarına zarar veriyor. Yunanistan, son dönemde artan yabancı düşmanlığı sebebiyle insan hakları örgütleri tarafından eleştiriliyor. Yasadışı göçmen konusu, seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerin oy uğruna istismar ettikleri öncelikli konular arasında bulunuyor.

(CİHAN)



Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs