En Sıcak Konular

Enerjinizi büyüyen ekonominize harcayın

23 Nisan 2012 16:10 tsi
Avrupa'yı sarsan ekonomik kriz, uzun süredir dünya medyasında geniş yer bulurken Çin, Hindistan, Brezilya ve Türkiye gibi ülkelerdeki büyümenin göz ardı edilmesi eleştiriliyor.

London School of Business and Financial (Londra İşletme ve Finans Okulu-LSBF) Yönetim Kurulu Başkanı Aaron Etingen, söz konusu ülkelerdeki ekonomik büyümenin en az felaket senaryoları eşliğinde tartışılan kriz kadar görülmeye değer olduğu yorumunu yaptı. Bir programa katılmak için geldiği İstanbul'da sorularımızı cevaplayan Etingen, "Yunanistan gibi küçük ülkelerdeki krizi değil, gelişen ekonomilerdeki başarıyı görüp enerjimizi o yönde harcamalıyız." dedi. Etingen, Türklere, açılan ekonomik fırsat kapılarını değerlendirebilecek hazırlığı yapmasını tavsiye etti.

Avrupa’daki Ekonomik Kriz Dünyanın Diğer Ekonomilerinde Fırsat Oluşturuyor!

"11 milyon nüfuslu Yunanis-tan'daki krizi bütün kapıları kapatmış gibi yorumlayıp Asya ülkelerinde yüz milyonlarca kişinin orta sınıfa geçmesini göz ardı etmek talihsizlik." diyen Etingen, Avrupa krizinin, dünyadaki diğer ekonomilerde oluşturduğu fırsatlara dikkat çekti. Londra'nın en hızlı büyüyen okulu unvanına sahip LSBF'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Avrupa'dan ümidi kesen küresel markaların Türkiye'ye yönelmesini de bu avantajlardan biri olarak gösterdi. Dünya basınındaki kriz haberlerini eleştiren Etingen, "Mesela Hindistan'da beş yılda 160 milyon nüfus artışı yaşandı. Oradaki nüfusun artışında bir Avrupa daha doğmuş gibi. Türkiye'deki üretmeye ve tüketmeye hazır dinamik nüfus, Hindistan ve Brezilya'da milli gelirin artışı; bütün bunlar bir başarı ve fırsatların açılması. Ama Yunanistan ve İspanya'daki krizi sanki bütün kapıların kapanması gibi yorumlayarak karamsarlığa itiliyor insanlar." dedi.

Euro Bölgesi'ndeki krizin, iş dünyasını yeniden ekonominin temel unsuru olan üretime döndürdüğünü vurgulayan Etingen, şunları aktardı: "Önceden üreten insanlar zenginleştikçe finans sektörüne kaydı. Avrupa'da hükümetler ekonomiyi para basma faaliyetinin üzerine inşa ederek dönüş noktasına geldi. Yani herkes ana unsurları unutarak paranın kendisine odaklandı. Bankalar ve finans sektörleri paraları dağıttı ve bunun peşinden de patlama oldu." Ekonomide oluşturulan balonun patlamasıyla banker ve finansçıların yeniden üretime döndüğünü söyleyen Etingen, "İnsanlar bankacılığı bırakıp en başa, yani üretmeye döndü. Benim çevremdekilerin de kimi tarımla uğraşıyor, kimi gıda sektörüne döndü. Bazıları ise temiz su üretiyor." ifadelerini kullandı.

“İyi İşletme Eğitimi Alın” Tavsiyesi

London School of Business and Financial Yönetim Kurulu Başkanı Etingen, ekonomileri hızla büyüyen ülkelerde bir süre sonra sahip olduğu yüksek potansiyeli kontrol edecek iş insanlarına ihtiyaç doğacağını söyledi. Bu tür ülkelerdeki gençlere iyi bir işletme eğitimi almalarını tavsiye ederek Brezilya'dan örnek veren Etingen, "Brezilya'da ekonomi büyüdü ama o ekonomiyi kontrol edecek iş insanları olmadığından Avrupa ve Amerika'da eğitim almış Brezilyalıların maaşı Avrupa'dakinden 3 kat daha yüksek. Aynı şey Türkiye'de de görülecek. Türkiye'de yatırımın artması, ekonomisinin yükselmesi bu tarz eğitimli ve küresel MBA'ya sahip olan şahıslara ihtiyacı artıracak." öngörüsünde bulundu.

Türk Öğrencilere İngiltere’de Burslu Eğitim Fırsatı

İngiltere’nin yanı sıra Kanada ve Singapur’da Kampüsleri bulunan London School Of Business and Finance (LSBF) Türk Öğrencilere Londra’da burslu eğitim fırsatı sunuyor. LSBF Türkiye’de gelecek vaad eden genç girişimcileri ve geleceğin iş liderlerini desteklemeye yönelik 30 öğrenciye burs teklif edecek.

200 Türk Öğrencisi Var

Türk öğrencilerinin LSBF’ye son iki yıldır yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Etingen, “Bugün mesleki eğitimden dil kurslarına ve işletme masterına kadar bir dizi programda eğitim gören 200’ün üzerinde Türk öğrencimiz bulunuyor.” dedi. Türkiye’yi eğitim limanı olarak gördüklerini dile getiren Etingen, hem Türkiye’de hem de Ortadoğu’da 70 bin öğrenci beklediklerine dikkat çekti. Türk öğrencilerin çok girişimci olduklarını söyleyen Etingen şunları söyledi: “Öğrenciler kendi şirketlerini kuruyorlar veya aile şirketlerine yöneliyorlar. Çoğu evlerine dönmeden önce IBM, Microsoft gibi şirketlerde çalışıyor ve deneyim kazanıyor. Türkiye’den gelece vadeden genç girişimcileri ve geleceğin iş liderlerini desteklemeye yönelik 30 öğrenciye burs teklif edeceklerini vurgulayan Etingen, “Türk öğrenciler için 2,7 Milyon Pound’luk bir burs vermeyi amaçlıyoruz.” Dedi. Tam destekli 3 burc veya kısmı destekli 30 burstan birine hak kazanabilmek için Turkey@lsbf.org.uk adresine mail gönderebilirsiniz.

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs