En Sıcak Konular

Çiller ve Erbakan'ı bitiren olay

23 Nisan 2012 14:49 tsi
28 Şubat döneminde hükümet ortağı olan Çiller ve Erbakan, o süreçten sonra bir daha siyaseten bellerini doğrultamadı. Peki onları almadıkları hangi karar bitirdi?

Aktifhaber'de yer alan habere göre, bugünkü röportajında 28 Şubat'ın siyasi, ekonomik ve medya yönüne ilişkin çarpıcı açıklamalara bulunan Tansu Çiller'in danışmanı Hüseyin Kocabıyık, Çiller ve Erbakan'la ilgili önemli bir açıklamada bulundu.

Kocabıyık, Çiller ve Erbakan'ın cesaretsizliklerinin ikisinin de sonu olduğunu söyledi. O dönemde tehlikenin adım adım geldiğini bildiklerini ve bu konuda hükümet ortaklarını uyardıklarını dile getiren Kocabıyık, o dönemde seçim kararının alınması gerektiğine vurgu yaptı. Kocabıyık o dönemde bakan olan Abdullah Gül'ün de seçime gidilmesi gerektiğini söylediğini ifade etti.

İşte o röportajdan ilgili bölüm;

CESARETSİZLİKLERİ İKİSİNİN DE SONU OLDU

Evet, Erbakan ve Çiller farklı davranabilirlerdi ama davranamadılar. Bana göre başlarına gelen ne varsa o geceki cesaret eksikliğinden kaynaklandı. Kaldı ki özellikle Sayın Çiller’e danışmanları olarak biz birinci sınıf bir servis yapmıştık Mümtazer Türköne ile birlikte. Olacakları öngördük, bir hafta öncesinden bir senaryo hazırladık ve hatta rejileştirdik. Kim ne söyleyecek, ne nasıl olacak, yazdık.

Özü şuydu: askerler gelecekler o salonda sizi her türlü şekilde istiskal altına alacaklar. Önlerinde dosyalar olacak ve hakikaten Türkiye’de korkunç bir irticai tehdit var gibi yapacaklar, hakaretler edecekler, sizi baskı altına alacaklar ve oradan bir bildiri çıkartmaya çalışacaklar, size de bunu imzalatacaklar. Demirel de şu rolü oynayacak… Bunu söyledik ve hepsi doğru çıktı! Ve Çiller’e de, şöyle yapmalısınız diye öneride bulunduk. Dedik ki, siz “o dosyalara bakabilir miyim” deyip alacaksınız önünüze, bakacaksınız. Hepsi gazete kupürü…

ABDULLAH GÜL O TAVRI GÖSTERMİŞTİ

"O günlerde, şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, ofisimize gelmişti. Kendisi bizim çok sevdiğimiz bir insandı. Kendisine bu hazırlıklarımızı gösterdik. Okudu, “ah dedi, keşke yapılsaydı, ben de Hoca’ya “Bu kararlar suç, bunları imzalamak ayrı bir suç. Gerekirse seçime gidelim, kararları Meclise taşıyalım dedim” dedi. Abdullah Gül o günlerde bu tavrı göstermiştir, altını çizmem lazım. 

Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,450 µs