En Sıcak Konular

Erdoğan, TBMM'ye hitap etti

23 Nisan 2012 14:34 tsi
Erdoğan, TBMM'ye hitap etti "Hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacağımızı herkes iyi bilmelidir. Zulümlere de tepkisiz kalmayacağımız aynı şekilde bilinmelidir."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM özel gündemle toplanıyor.

TBMM'de Başbakan Erdoğan da bir konuşma yaptı. İşte konuşmadan satır başları...

"23 Nisan 1920'den bu yana Türkiye için hizmet üretmiş tüm parlamenterlere şükranlarımı sunarım. 23 Nisan 1920'de tüm dünyaya meclisin açılışı duyurulmuş o tarihten bu yana TBMM tam bağımsızlığımızın simgesi olmuştur. İlk meclis başarısını herkesi kucaklayan yapısından almıştır. Cumhuriyetimizi kuran güç işte ilk Meclis'teki ruh ve heyecandır. 92 yıllık süreçte zaman zaman milli irade kesintiye uğratılmış ve siyasi iktidarlar baskı altına alınmak istenmiştir. Bugün bu yüce Meclis demokrasiyi savunan, darbelerle hesaplaşan bir meclistir. Bu Meclis iradesine, işleyişine yönelik her türlü saldırıya göğüs gerecek bir meclistir.

TBMM'yi yok sayacak her girişim istikbalimizi karartan bir anlam taşıyacaktır. İstanbul'u işgal edenler ilk Meclis'ten gereken cevabı nasıl aldılarsa milli iradeye kast edenler de gerekli cevabı alıyor ve alacaktır.

TBMM bir arada yaşama azim ve kararlığımızın teminatıdır. Bir etnik kökenin temsilcisi değil 75 milyonun temsilcisidir. İlk mecliste ortaya konan felsefe çok açıktır. İstikbalimizi de teminat altına alacağımız anlayış işte budur. Ayrımcılığı körüklemek meclisin ruhuna olduğu kadar milletin kardeşliği ve hassasiyetlerine kast etmek anlamı taşır. Bu topraklarda nifak tohumları ekmek isteyenler bilsinler ki amaçlarına ulaşamayacaklardır.

TBMM dostu için dost düşmanı için ise azamettir.

TBMM kendi ulusal hassasiyetlerini korumakla birlikte vicdani ve insani değerleri her türlü siyasi hesabın üstünde tutar. Hiçbir ülkenin iç işlerine karışmayacağımızı herkes iyi bilmelidir. Zulümlere de tepkisiz kalmayacağımız aynı şekilde bilinmelidir.

Güçlü ekonomisi, aktif ve barışçıl dış politikasıyla ay yıldızlı bayrağımız daha büyük bir gururla şanla ve şerefle dalgalanmaya devam edecektir. Çocuklarımıza çok daha parlak bir gelecek sunmak için kararlı olduğumuzu belirtmek istiyorum.

Tüm çocuklarımızın, dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum."

GÜL DE OTURUMA KATILDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanacak TBMM Genel Kurulu'nu izlemek üzere Meclis'e geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ü, Çankaya kapısında TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam karşıladı. Gül, tören kıtasını selamladıktan sonra Sağlam ile birlikte Şeref Kapısı'ndan TBMM ana binasına girdi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sağlam refakatinde Genel Kurul locasındaki yerini aldı.

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,507 µs