En Sıcak Konular

Bedelli askerlikten kaç kişi yararlandı?

22 Nisan 2012 21:50 tsi
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açan bedelli askerlik yasasından yararlananların sayısını açıkladı.


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlikten yararlanmak için başvuranların sayısının 22 bin 571 kişiye ulaştığını, 100 bine yakın başvuru beklediklerini söyledi.

Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte 4 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Sivas 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluşunda, ''halka hizmet hakka hizmet, insanların en faydalısı insanlara en faydalı olandır'' anlayışının bulunduğunu, bu anlayışla Türkiye'yi geleceğe taşıdıklarını belirtti.

Anadolu toprağındaki cevheri AK Parti iktidarının ortaya çıkardığını dile getiren Yılmaz, Türkiye'nin yükselen bir yıldız, yön verilen değil, yön veren bir ülke olduğunu vurguladı.

AK Parti iktidarının icraatlarını anlatan Yılmaz, 21. yüzyıla sağlam adımlarla yürüyebilmek için güçlü bir eğitim altyapısının gerektiğini de ifade etti.

Yılmaz, vatandaşın daha çok hizmete ihtiyacı olduğunu, bunu gerçekleştirebilmek için el birliği ile çalışılması gerektiğini anlatarak, ''Sivas'ın bugünü dünden çok iyi. Hiç şüpheniz olmasın ki yarını daha da iyi olacaktır. Bunun şartı birlik ve beraberlik içinde olmamızdır'' dedi.

Bedelli Askerlik Yasası'na da değinen Yılmaz, ''22 bin 571 kişi bu haktan yararlandı. Haziran'ın 15'ine kadar süremiz var. Umuyoruz ki, bekliyoruz ki 100 bine yakın vatandaşımız bundan faydalanacaktır'' diye konuştu.

A.A.



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,575 µs