En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanlığı sıfatı Evren'den alınmalı

22 Nisan 2012 19:32 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, ''Cumhurbaşkanlığı sıfatı Kenan Evren'den alınmalı" ve 12 Eylül Anayasası yerine 1924 Anayasası'nın geçici olarak yürürlüğe konulmasını istedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''28 Şubat sürecinin asıl aktörleri; işçiye, memura, emekliye bir çırpıda yüzde 50 zam vermek için musluklarını kıstığımız patronlardır'' dedi.

Partisinin Sakarya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Divan Kurulu'nda konuşan Kamalak, son günlerde 28 Şubat sürecine ilişkin yapılan soruşturma ve tutuklamalara değindi.

''28 Şubat sürecinin asıl aktörleri, işçiye, memura, emekliye bir çırpıda yüzde 50 zam vermek için musluklarını kıstığımız patronlardır'' diyen Kamalak, ''28 Şubat sürecini müteakiben birileri başbakanlığı üstlenmişti. Onu pijamayla karşılayanlardır asıl aktörler. Elbette bu süreçte suç işleyenler yargılanmalı ama perde gerisindekiler de ortaya çıkarılmalı'' ifadesini kullandı.

'CUMHURBAŞKANLIĞI SIFATI EVRENDEN ALINMALI'

Kamalak, 27 Mayıs 1960 darbesiyle Cemal Gürsel'in cumhurbaşkanlığına getirildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

''Ölmüş de olsa cumhurbaşkanlığı makamı Cemal Gürsel'den hükmen alınmalıdır. 12 Eylül'ü müteakiben Kenan Evren, önce devlet başkanlığına sonra da cumhurbaşkanlığına getirildi. Cumhurbaşkanlığı sıfatı Kenan Evren'den alınmalıdır. Ölçü Hakka tapan milletimin, halkımın iradesidir, cumhurun iradesidir. Bunun için de iktidara sesleniyoruz, Meclisteki muhalefete sesleniyoruz; bu durumda Kenan Evren'i yargılarken onun koymuş olduğu anayasa kurallarıyla amel edemezsin, etmemen lazım. Darbecinin koymuş olduğu kural, demokrasiye hizmet etmez. Eşkıya geldiği zaman, Meclisi bastığı zaman daha önceki kuralları askıya almıyor mu- 27 Mayıs ve 12 Eylül'de öyle olmadı mı- Bir kısım eşkıyanın yapmış olduğu işi kocaman TBMM hukuka ve milli iradeye uygun olarak gerçekleştiremeyecek mi-''

'1924 ANAYASASI GEÇİCİ OLARAK YÜRÜRLÜĞE KONULSUN'

Yargılamaların hukuka uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için çözüm önerilerinin de bulunduğunu dile getiren Mustafa Kamalak, ''12 Eylül Anayasası'nı askıya al. Yerine 27 Mayıs darbesinden önce yürürlükte olan milli iradenin, Kurtuluş Savaşı'nı yapmış olan meclisin yaptığı 1924 Anayasası'nı yeniden yürürlüğe koy. Milli görüş olarak öneriyoruz'' diye konuştu.

Kamalak, toplantının ardından Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Ziyarette, Bölge Müdürü Atakan Çelik ile bir süre görüşen Kamalak, AA'nın 92. yılını kutladı. 

Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,342 µs