En Sıcak Konular

İran, ABD'nin yazılımını ele geçirdi

22 Nisan 2012 19:17 tsi
İran, ABD'nin yazılımını ele geçirdi İran Aralık 2011'de ele geçirilen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağına ait bilgileri deşifre ettiklerini ve kopyasını yaptıklarını açıkladı


İran Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağına ait yazılım ve diğer bilgilere ulaşıldığını söyledi.

Fars Haber Ajansı'nın haberi göre Tuğgeneral Hacızade, bir toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, Aralık 2011'de ele geçirilen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağına ait bilgileri deşifre ettiklerini bildirdi.

Uçakla ilgili dört yeni kodun daha çözüldüğünü anlatan Hacızade, milli bir sermaye olarak nitelediği uçak ve onunla ilgili bilgiler hakkında daha ayrıntılı konuşamayacağını belirtti.

''RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağına ait tüm yazılım bilgilerini elde ettik'' diyen Hacızade, uçağın ABD, Afganistan ve Pakistan'daki uçuşlarına dair bilgilere ulaşıldığını söyledi.

Tuğgeneral Hacızade, yazılım ve donanımlardan anlaşıldığı kadarıyla ABD'nin uçak teknolojisine ait son 50 yıldaki bilgilerinin bu uçakta toplandığını bildirdi.

Bu arada Mehr Haber Ajansı, Tuğgeneral Hacızade'nin, RQ-170 uçağının bir kopyasını yapmaya başladıklarını söylediğini aktardı.

İran Devlet Televizyonu, ülkenin doğusunda düşürülen RQ-170 tipi insansız ABD casus uçağının görüntülerini 8 Aralık 2011'de yayımlamıştı.

KOPYASI YAPILIYOR

İran, geçtiğimiz yıl ülke sınırları içinde düşürülen ABD'nin insansız hava aracının kopyasının yapmaya başladıklarını bildirdi.

İran'ın Mehr Haber Ajansı'nda yer alan haberde, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Gücü Komutanı General Emir Ali Hacizadeh'in geçtiğimiz yıl az hasarla düşürülen ABD'nin casus insansız hava aracı RQ-170'in şifrelerinin çözdüklerini açıkladı. Hacizadeh, ülkesinin artık bu hava aracının prototipini üretmeye başladığını söyledi.



Bu haber 1,160 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs