En Sıcak Konular

Erdoğan, AK Parti Bursa il kongresine katıldı

22 Nisan 2012 15:55 tsi
Bursa Valiliği ve Arap Turizm Teşkilatı tarafından düzenlenen 1. Türk-Arap Buluşması (ATCEX 2012) açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ardından AK Parti il kongresine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de katıldığı kongreye; eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile gelen Başbakan Erdoğan, konuşması öncesi sahnede partilileri selamladı.

Başbakan Erdoğan, Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bursa İl Başkanlığı Kongresi'ne katıldı. Mevcut İl Başkanı Sedat Yalçın ve eski milletvekili Şevket Orhan'ın aday olduğu kongre sebebiyle salon içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Kongreden saatler öncesinden salonda Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Başbakanlık Koruma Müdürlüğü'ndeki bomba uzmanları incelemelerde bulundu. Delegeler ve konuklar salona çok sıkı üst araması yapıldıktan sonra alındı.

Başbakan Erdoğan, bakanlar ve diğer konukların oturacağı bölüm delegelerin oturacağı alandan metal güvenlik panelleriyle ayrıldı. Salon zeminin arka bölümünde ise delegeler için ayrılan koltuklar vardı. Salonun izleyici bölümlerinde 'Bizim büyük ustamız var, sizin neyiniz var', 'Bir sevdaysa hayatı anlamlı kılan, haykırarak söylüyoruz, Recep Tayyip Erdoğan', 'AK Parti sen bana babamdan miras değil oğluma olan borcumsun', 'Paradan altı sıfır atınca şaşırdılar, yetmedi bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat'tan iki sıfır attık iyice şaşırdılar' şeklindeki pankartlar dikkat çekti.

Kongre öncesi salonda bir grup partili arasında küçük çaplı bir arbede yaşandı. Devreye giren partililer olayı kısa sürede yatıştırdı. Başbakanlık korumaları, sahnenin yan tarafındaki basın tribününde bulunan gazetecilerin fotoğraf makinelerinin kaldırılmasını istedi. Korumaların, 'Makineyi çantayı koyun, çıkarırsanız el koyarız' demesi dikkat çekti.

ARINÇ: SAYIN BAŞBAKANIM BURSA SİZİ ÖZLEMİŞTİ

Kongrenin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın, Başbakan Erdoğan'ı özlediğini söyledi. Arınç, şunları söyledi: "Sayın Başbakanım, Bursa sizleri gerçekten özlemişti. İki kez programladığınız halde bilinen sebeplerle bu ziyaret gerçekleşmedi. Hepimiz büyük bir iştiyakla ziyaretinizi bekliyorduk. Salonumuz ancak bu kadar alabiliyor. Yüzlerce arkadaşımız salona girmedi. Partimizin Bursa'daki büyük başarısını gösterir bu. Yıllarca siyasi hayatta birlikte olduk. İyi, doğru, güzel adına neler yapılması gerekiyorsa sizlerle birlikte yapmaya gayret ettik. Siz çok başarılı oldunuz, liderimiz olarak önümüze düştünüz ve Türkiye kalkınma hamlesine girdi. Bursa, muhteşem bir şehir. Tarihiyle, kültürüyle, sokağıyla muhteşem bir şehir. İnsanları çok güzel, işleri çok iyi. Bursalılar dürüst, çalışkan ve namuslu hayırsever insanlar. Böyle bir şehirden milletvekili adayı yapmanızla bu güzellikleri yeniden keşfettim. Böyle imkanı sağladığınız için teşekkür ederim sizlere. Bursa için çalışacağız. İkinci teşekkürüm de siyasetteki arkadaşlarımadır. Seçim ve referandumda Bursa'da partimiz başarılı olmuştur. 203 bin parti üyemiz var Bursa'da. 2002'den bu yana her seçimde 10'an az olmamak üzere parlamentoya, başta Faruk Çelik kardeşim olmak üzere geçmişten bu yana milletvekilliği yapanlara teşekkür ederim. Kongrede en güzel sonucu vereceklerine Allah'a inandığım gibi inanıyorum."

(CİHAN)



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,626 µs