En Sıcak Konular

TBMM'yi bu hafta yoğun bir gündem bekliyor

22 Nisan 2012 12:29 tsi
Meclis, açılışının 92. yıldönümünde yoğun bir hafta geçirecek.

TBMM, yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile açılışının 92. yıldönümünü kutlayacak. Kutlamalar çerçevesinde ilk tören, TBMM Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıtkabir'de ve Birinci Meclis'te yapılacak törenin ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'te kutlamaları kabul edecek.
 
TBMM Genel Kurulu, Cemil Çiçek'in başkanlığında özel gündemle toplanacak. Genel Kurul'da, Çiçek'in yanı sıra TBMM'de temsil edilen siyasi parti liderleri de birer konuşma yapacak.
 
Meclis Başkanı Çiçek, akşam da TBMM Tören Salonu'nda bir resepsiyon verecek.
 
-Sağlık çalışanlarına saldırılar-
 

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayları, Meclis'in gündemine geliyor. Genel Kurul, 24 Nisan Salı günü grupların verdiği araştırma önergelerini birleştirerek görüşecek. Önergelerin görüşülmesinin ardından Meclis Araştırma Komisyonu'nun kurulması bekleniyor.
 
Genel Kurul'da, 25 Nisan Çarşamba günü bazı üst kurul başkanlarının görev süresiyle ilgili değişiklik yapan yasa teklifi görüşülecek. Teklifle, BDDK, TMSF, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu Başkan ve üyelerinin 6 yıl olan görev süresi 5 yıla indiriyor, ayrıca bir defalığına tekrar aynı göreve atanmalarına olanak tanınıyor.
 
Düzenlemenin yürürlüğe giriş tarihinden önce görev süresi sona eren BDDK ve TMSF Başkan ve üyeleri, başka bir işte çalışmama koşuluyla 2 yıl boyunca maaş almaya devam edecek. Ancak ilgili değişikliklerin yürürlüğe girdiği tarihten önceki hükümlere göre kendilerine 1 yıl ödeme yapılmış kurul başkan ve üyeleri ile Fon kurulu başkan ve üyeleri bu uygulamadan yararlanamayacak.
 
Bankalar yeminli murakıpları ve yardımcıları, bankacılık uzmanları ve yardımcıları, hukuk uzman ve yardımcıları ile bilişim uzman ve yardımcılarından oluşan meslek personelinin son 2 yıl içinde fiilen yerinde denetim veya gözetim sürecinde ya da uygulama faaliyetinde bulundukları bir bankada asgari 2 yıl geçmeden görev kabul edemeyecek.
 
Teklif, doğal afetler nedeniyle zarar gören çiftçilerin özelleştirme kapsam ve programındaki kuruluşlara olan borçlarının yeniden yapılanması, ertelenmesi veya vadelendirilmesi konusunda Bakanlar Kurulu'na yetki veriyor.
 
Genel Kurul'da, 26 Nisan Perşembe günü ise kamuoyunda ''Haberal Yasası'' olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Yasada değişiklik yapan teklifinin görüşülmesi bekleniyor.
 
-Komisyonlar-
 
TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.
 
Adalet Komisyonu, Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Yasa Tasarısı'nı 25 Nisan Çarşamba günü görüşecek. Dışişleri Komisyonu da aynı gün uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını ele alacak.
 
Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda ise 26 Nisan Perşembe günü, eczane ve eczacılarla ilgili kanun teklifleri ele alınacak.
 
İnternet ve Bilişim Araştırma Komisyonu, 25 Nisan Çarşamba günü Türkiye Dijital Oyunlar Federasyonu ve Türkiye Bilişim Sektörü Derneği yetkililerini; 26 Nisan Perşembe günü ise Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerini dinleyecek.

aa


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,338 µs