En Sıcak Konular

Revaklar için Erdoğan devrede

22 Nisan 2012 11:02 tsi
Revaklar için Erdoğan devrede Kâbe’deki Osmanlı revakları konusunda bu kez Başbakan Erdoğan devreye girdi...

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında diplomatik gerilime de neden olan Kâbe’deki Osmanlı revakları konusunda bu kez Başbakan Erdoğan devreye girdi ve revakların yıkılmaması konusunda söz aldı ancak Kral, revakların Türkiye’ye getirilmesine ilişkin herhangi bir söz vermedi.

Geçen hafta Suudi Arabistan ziyaretinde konuyu Kral Abdullah’a açan Başbakan Erdoğan, revakların yıkılmaması konusunda söz aldı. Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen haftaki Suudi Arabistan ziyaretinde kendisini oldukça misafirperver bir şekilde karşılayan Kral Abdullah bin Abdulaziz’e, Kâbe’nin avlusunu çevreleyen Osmanlı revakları konusunda ricada bulundu.

Erdoğan’ın ricası üzerine revakların yıkılmayacağını belirten Kral Abdullah, bu konuda çalışma yapmak üzere bir komisyon kurduğunu ve komisyon üyelerini kendisinin atadığını söyledi.

Kral Abdullah, revakların asıl şekillerinin korunarak avluda yer açmak için geriye çekilebileceğini, bu yönde hazırlıklar yürütüldüğünü belirtti. Revakların Türkiye’ye getirilmesi konusundaki teklif daha önce Suudi makamlara iletilmişti. Bu teklifi Başbakan Erdoğan da Kral Abdullah’a iletti. Ancak Kral Abdullah’ın bu konuda bir söz vermediği öğrenildi.

'REVAKLAR İÇİN YENİ CAMİ YAPILABİLİR'

Habertürk'ün haberine göre; Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, revakların Türkiye’ye getirilmesi konusunda şunları söyledi: “Suudi makamlar, revakları yıkmaya niyetlerinin olmadığını söylemişlerdi. Restorasyon projeleri için Türkiye’den uzman heyet gönderelim dedik; buna izin çıkmadı. Sayın Başbakan’ın, ‘Revakları, Türkiye’de uygun bir mekânda değerlendirelim’ düşüncesi var. İstanbul’da Anadolu yakasında görkemli bir cami yapılabilir, bunun etrafına konulabilir. Ankara’da Hacı Bayram çevresinde olsun önerisi de vardı.”



Bu haber 930 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,949 µs