En Sıcak Konular

Şırnak'ta iğrenç saldırı

22 Nisan 2012 10:15 tsi
Hain terör kadın kılığına girip Şırnak'ta pusuya yattı.

Üniversiteye giriş sınavında Şırnak birincisi çıkaran FEM Dershanesi'ne akşam saatlerinde hain bir saldırı düzenlendi.
 
Öğrencilerin çıkış saatinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda dershanenin gece bekçisi omzundan yaralandı. Hastaneye kaldırılan bekçi, ameliyata alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, kurulduğu 1994 yılından beri kesintisin her yıl Şırnak birincisi çıkararak bölge eğitimine büyük katkı sağlayan Cizre'deki FEM Dershanesi'ne bu gece 22.00 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi.
 
Kadın kılığına bürünen bir kişi, çarşafın altına gizlediği kaleşnikof tüfekle dershaneyi taradı. Zaman'ın haberine göre, öğrencilerin dağıldığı sırada binaya 15 kurşun sıkan saldırgan, olay yerinden kaçtı.
 
Bölgenin gelişmesi ve çocukların iyi bir eğitim almasını istemeyen güçler tarafından gerçekleştirilen saldırı sırasında dershanenin bekçisi yaralandı. Sınıflarda bulunan 5 öğrenci ise şans eseri yara almadan kurtuldu. Kısa süre içinde olay yerine gelen güvenlik güçleri, saldırganı yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.
 
Olayda can kaybı olmamasının kendileri için teselli kaynağı olduğunu belirten dershane müdürü Fahri Koca, "Bölge halkına hizmet veren bir eğitim kuruluşunun hedef alınması saldırganların amacını gözler önüne seriyor. Olayın ardından öğrenci velileri ve Cizreliler bize sahip çıktı, destek verdi. Halkın geri kalmasını arzu edenler amacına ulaşamayacak." dedi.
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde daha önce de öğrenci yurduna molotofkokteylli saldırı düzenlenmişti. İdil Caddesi'nde terör örgütüne destek amacıyla izinsiz gösteri yapan bir grup, Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'nu yakma girişiminde bulunmuştu. 27 Mayıs 2011'de yaşanan saldırıda yurtta bulunan 3 öğrenci yaralanmıştı. Vücutlarında yanıklar oluşan öğrenciler, çevredeki vatandaşların yardımıyla ölümden kurtulmuştu.
 
 

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,704 µs