En Sıcak Konular

Ankara'nın 'kamp' talebi

22 Nisan 2012 10:12 tsi
Ankara'nın 'kamp' talebi Başkentte yoğun bir görüşme trafiği yürüten Barzani'nin 'PKK, silah bırakmazsa sonucuna katlanır' sözleri gündeme damgasını vurdu. Ankara ise Barzani'den 3 talepte bulundu.

IRAK Bölgesel Kürt Yönetimi Lideri Mesut Barzani'nin İstanbul ve Ankara'da yaptığı temasların ardından 'PKK silah bıraksın' açıklaması gündeme oturdu. Barzani, önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir gün sonra ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmüştü. Bu görüşmelerde Irak'taki iç çatışma sürecinin yanı sıra, terörle mücadele konusu geniş şekilde ele alındı. Türkiye, PKK'nın silah bırakarak, tamamen ortadan kaldırılması için Kürt lidere üç maddelik bir öneri sundu. Diplomatik kaynaklar bu önerileri şöyle sıralıyor:
 
- SINIR GÜVENLİĞİNİ ARTIR: İç sorunlarla boğuşan PKK, Irak'ın kuzeyinden sızarak Türkiye'de terör eylemleri düzenlemeyi hedefliyor. Bu nedenle, sınırdaki Bölgesel yönetime bağlı askerlerin sayısının artırılması, örgütün sızma yapmasının önüne geçecektir.
 
- MAHMUR'UN ETKİNLİĞİNİ BİTİRİN: Mahmur Kampı, bir Birleşmiş Milletler unsuru olarak kurulmasına karşın PKK'nın arka bahçesi haline geldi. PKK'nın kamp içindeki etkinliğini sonlandırmak, örgüte çok büyük bir darbe vuracaktır. Peşmergelerin kampın dışının yanısıra içinde de görev yapmasını, ya da kampın yerinin değiştirilerek, daha etkin denetim sağlamasını bekliyoruz.
 
- KAMPLARI ÇEMBERE ALARAK LOJİSTİĞİ KES: Kandil başta olmak üzere, Zaho, Mesina, Kanimasi, Mergasor, Kaledza ve Hakurk kampları örgütün lojistik hareketliliğinin en aktif olduğu kamplar. Bu kampların askeri bir çember içerisine alınması, örgütün tüm lojistik desteğini kesecektir. Lojistik desteğin çözülmesi ise örgütün içinde bulunduğu çözülme sürecini hızlandıracaktır.

KONFERANS TALEBİ
 
Bunun yanısıra Ankara, Barzani'ye özellikle Haziran ayı içerisinde düzenlenmesi öngörülen Kürt konferansında, silahlı mücadele yürütmesi nedeniyle PKK'nın dışlanmasının gerekliliğini de anlattı.

akşam





 

Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,154 µs