En Sıcak Konular

Yeni fişleme belgeleri ortaya çıktı!

22 Nisan 2012 09:43 tsi
Yeni fişleme belgeleri ortaya çıktı! Şüpheli şekilde hayatını kaybeden Albay Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nu yasa dışı dinleyen ekibe yönelik aramalarda önemli bilgilere ulaşıldı.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı görevini yürütürken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Albay Kazım Çillioğlu ile ilgili dava ilginç bir boyut kazandı. Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu'nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesine ilişkin gözaltına alınan 1'i emekli, 7'si muvazzaf 8 kişi geçtiğimiz günlerde tutuklanmıştı. Aralarında Düzce İl Jandarma Komutanı Turhan Y.'nin de bulunduğu şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda önemli bilgi ve belgelere ulaşıldı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın, Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nda yaptırdığı aramada Gökhan Çillioğlu'na yönelik dinleme kayıtları ele geçirildi. Bunun yanı sıra Düzce'de polis, bürokrat ve işadamlarını da kapsayan 2011 ve 2012 tarihli yeni fişleme belgelerinin de bulunduğu belirtiliyor.

Tutuklanan isimlerden Tuğrul Z. ile ilgili de önemli bilgiler ortaya çıktı. Düzce İl Jandarma Komutanlığı'nda teknik büro amiri olarak görev yapan Tuğrul Z.'nin 2008-2010 tarihleri arasında Erzincan 3. Ordu Komutanlığı'nda istihbarat astsubayı olduğu bilgisine ulaşıldı. Tuğrul Z.'nin Erzincan'da görev yaptığı süre zarfında dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in de yargılandığı Ergenekon davası ekibiyle irtibatlı olduğu öne sürülüyor.

İstihbaratçı astsubayın, İrtica İle Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulandığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada, düzmece senaryolarla İsmailağa cemaatine yönelik operasyonlardaki jandarma ayağı olduğu iddia ediliyor.

Şüpheliyle ilgili bilgiler, Erzincan iddianamesinde ifade veren gizli tanık 1'in bilgilerinde de yer alıyor. Gizli tanığın iddianameye giren ifadelerinde şu çarpıcı iddialar yer almıştı: "Ben jandarma istihbaratta görevliyim. Erzincan ilinde edindiğim bilgi ve izlenim neticesinde öğrendiğim kadarıyla Erzincan Başsavcısı'nın (İlhan Cihaner) sürekli talimatı olmuş. Erzincan Başsavcısı'nın talimatlarını istihbarat şube müdürü Nedim Binbaşı'ya verdiğini ve onun üzerinden işlemlerini takip ettiğini biliyorum. Erzincan'da ASAF'ta geçtiğimiz yıl görevli olan ve daha sonra bu görevden alınarak Erzincan'a bağlı Çağlayan Karakolu'nda görevlendirilen Serkan uzman çavuş her iki cemaate yönelik teknik dinlemelere ve operasyonlara bizzat katılmıştır. Serkan Uzman'ın Erzincan'daki illegal olarak yapılan emirler ve toplantılar ile ilgili ayrıntılı bilgisi vardır. Ayrıca, 2008-2009 yılında ASAF'ta Tuğrul Astsubay ve bir uzman çavuş (şu anda Düzce'de görev yapmakta, ismi Volkan olabilir) yine Serkan Uzman gibi olaylara ayrıntısı ile vâkıftırlar. Tuğrul Başçavuş görevden ayrılmadan önceki son gün bana "Cemaatlere yönelik çalışmayı biz başlattık. Ancak sonra bizden çıktı. Bizzat Başsavcı (Cihaner) talimat veriyordu, biz de yapıyorduk."

zaman

Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs