En Sıcak Konular

İki büyükşehir daha gelebilir

22 Nisan 2012 09:12 tsi
İki büyükşehir daha gelebilir 13 ilin daha büyükşehir olmasını öngören tasarı haziran ayında Meclis'e geliyor.

Nüfusu 750 binin üzerinde olan şehirleri kapsayan tasarı kapsamına Afyon ve Ordu'nun da 
 girebileceği belirtildi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nüfusu 750 bin ve üzerindeki illerin büyükşehir yapılmasına ilişkin kanun tasarısı haziran ayından önce Meclis gündemine geliyor. 13 ilin büyükşehir olmasını öngören tasarının yasalaşmasıyla 2014 yerel seçimlerinde seçmenler 29 büyükşehir belediye başkanı seçecek. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Aydın, Denizli, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Balıkesir, Van, Manisa, Hatay, Malatya ve Mardin'den seçilen milletvekilleriyle özel bir toplantı yaptı.
 
Toplantının detaylarını Bugün Gazetesi'ne anlatan Tanrıverdi, 81 il için çalıştıkları gibi 13 büyükşehir adayı şehir için de şimdiden çalışmalara başladıklarını söyledi. Söz konusu şehirlerin büyükşehir olmasıyla kazanacakları hakları milletvekillerine anlattıklarını söyleyen Tanrıverdi, "Nüfusu 750 binin üzerine çıkan şehirlere büyükşehir sıfatının verilmesi Başbakanımızın sözü. Bu yönde hazırlanan kanun tasarısının Meclis'in bu yılki çalışma takvimine yetiştirilmesi için partimizin çalışması var. Hazirandan önce TBMM'ye gelecek" dedi. Partinin il başkanlarının da katıldığı toplantılarda Büyükşehir olan 16 şehrin belediye başkanının da hazır bulunduğunu söyleyen Tanrıverdi, yerel seçimlere yeni Büyükşehir adayı iller için şimdiden hazırlandıklarını dile getirdi.
 
ORDU VE AFYON
 
2014 yerel seçimlerine kadar büyükşehir olmak ya da olmamak arasında gidip gelen iki şehir daha bulunuyor. Ordu 698 bin nüfus ile Afyonkarahisar ise 714 bin nüfusuyla sınırda. Bu iller göç alarak ve doğumla 750 binin üzerine çıkarsa büyükşehir olmanın nimetlerinden faydalanacaklar. Trabzon ise göç vermesi halinde 750 binin altında düşme riskiyle karşı karşıya. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Ordu ve Afyonkarahisar için "Sınırdalar. 750 bini geçmeleri halinde onlar da Büyükşehir olurlar" dedi.
 
MALATYA SINIRI AŞTI
 
Kanun tasarısının getirdiği 750 bin sınırı hemşehriler arasında esprisi konusu olmuş durumda. Malatya'nın 741 bin nüfusunu Başbakan Erdoğan, "Sizin çok çalışmanız lazım. Daha 10 bin kişi gerekiyor" esprisiyle teşvik etmesi üzerine Malatyalılar lobi gücüyle 757 bine ulaştı. Sanayi ve yeni fabrikaların açılmasıyla Malatya dışındakiler bile ikametlerini bu şehre taşıdı.
 
bugün

Bu haber 1,172 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,459 µs