En Sıcak Konular

37 tutuklu KCK davasının tarihi belli oldu

20 Nisan 2012 20:39 tsi
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 37'si tutuklu 50 sanıklı İstanbul'daki 2. KCK davasının hangi adliye ve hangi tarihlerde görüleceğini açıkladı.

Mahkeme, PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin hazırlanan 2. iddianamenin 18 Nisan'da kabul edilmesinden sonra düzenlenen tensip zabtında, davanın ilk duruşmasının 16 Temmuz 2012 günü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasını kararlaştırdı. Duruşmaların kesintisiz olarak 18 Temmuz 2012 gününe kadar sürdürülmesine karar veren mahkeme, 7 tutuksuz sanığın ilk duruşma gününe zorla getirilmesine hükmetti.
 
Aralarında avukatlar Mahmut Alınak, Doğan Erbaş, Cemo Tüysüz ve Mustafa Eraslan'ın da bulunduğu 37 tutuklu sanığın, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, bir kısım tanık ve sanık beyanları, iletişim tespit tutanakları, delillerin henüz toplanmamış olması, suçun vasıf ve mahiyetini dikkate alarak bu hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, 6 sanık hakkında çıkarılan yakalama kararının sonucunun beklenmesine karar verdi.
 
İddianame içeriğine göre hakkındaki soruşturmanın devam ettiği anlaşılan sanık İrfan Dündar ile ilgili soruşturmanın akıbetinin sorulmasına hükmeden mahkeme heyeti, tüm sanıkların ''UYAP dosya taraf işlemleri'' ekranından sorgulamalarının yapılarak, PKK/KCK terör örgütüne ilişkin yargılanmalarının tespiti halinde ilgili mahkemelerden iddianame örneklerinin celbini ve gelecek cevaba göre birleştirme hususunun değerlendirilmesini oy birliğiyle kararlaştırdı.

aa


Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,019 µs