En Sıcak Konular

Duruşma Salı günü yapılacak

20 Nisan 2012 19:42 tsi
Birinci ''Ergenekon'' davasının bir sonraki duruşması 24 Nisan Salı günü yapılacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenilen Sinan Berberoğlu, sanıklar ve avukatlar tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Tutuklu sanık Osman Yıldırım da Berberoğlu'nun kendisiyle ilgili ''Osman Yıldırım ile benden para koparmasının dışında bir ilişkim olmadı'' şeklindeki sözlerine cevap verdi.

Yıldırım, ''Ben size musallat olmadım. Ben sizi dostum olarak görüyorum. Ancak sizden para koparmak amacıyla talebim olmadı. Yanlış anlamanız beni üzmüştür'' diye konuştu.

Osman Yıldırım'a 3-4 kez para verdiğini, ancak bunu borç olarak saymadığını ifade eden Berberoğlu, ''Osman Yıldırım zor durumda biriydi. Yerli yersiz arıyordu. Yıldırım'a kendi rızamla para veriyordum'' dedi.
Tutuklu sanıklardan avukat Kemal Kerinçsiz'in soruları üzerine Berberoğlu, tutuklu yargılanan Alparslan Arslan'ı tanımadığını söyledi.

Kerinçsiz de ''Alparslan Arslan'ın telefon fihristinde Sinan Berberoğlu ismiyle bir numara kayıtlı'' diyerek, bu numarayı okudu. Berberoğlu, Kerinçsiz'in okuduğu numaranın kendisine ait olduğunu belirterek, ''Alparslan ile hiç irtibatım olmadı. Benim ismimin o fihriste nasıl yazıldığını Alparslan Arslan'a sorun. Alparslan'ı tanısam 'tanıyorum' derim'' diye cevap verdi.

Kerinçsiz'in, ''Danıştay saldırısından birkaç saat sonra Osman Yıldırım ile Ankara'da görüşmüşsünüz. Ulus'ta bunu konuşmak için mi bir araya geldiniz?'' sorusuna ''Hayır'' yanıtını veren Berberoğlu, ''Osman Yıldırım ile olan ilişkim insani bir ilişkidir. Altında bir şey aramayın. Ulus'taki buluşmamızın gerçek sebebi Yıldırım'ın benden para istemesidir. Ben de ona param olmadığımı söyledim'' dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Berberoğlu'na soru yöneltilmesine ara vererek, duruşmayı 24 Nisan Salı gününe erteledi. Başkan Özese, bir dahaki duruşmada bu tanık ile gizli tanık ''Hisar''ın da hazır edilmesine karar verdi.

aa



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs