En Sıcak Konular

Abdullah Gül, çocukları kabul etti

20 Nisan 2012 19:21 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın dört bir yanından gelen çocukları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kabul ettiği çocuklara, ''Hepiniz de ayrı birer çiçek gibi dünyanın dört bir yanından geldiniz. Doğrusu çok sevindirdiniz bizi'' diyerek seslendi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan konuk ülke ve ev sahibi çocuklarından oluşan heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Gül, kabul salonuna Rusya ve Kenya'dan gelen çocuklarla birlikte girdi.
 
Gül, kabulde yaptığı konuşmada, ''Şimdi çiçeklerin açma mevsimi. Bahçede de bütün ağaçlar çiçek açıyor. Çiçekler kendilerini gayet renkli bir şekilde herkese gösteriyor. Bütün o çiçeklerin rengi, kokusunu siz de salonun içine taşımış oldunuz. Hepiniz de ayrı birer çiçek gibi dünyanın dört bir yanından geldiniz. Doğrusu çok sevindirdiniz bizi'' diye konuştu.
 
TRT'ye de teşekkür eden Gül, ''Sizleri Türkiye'de misafir edip, gezdirdikleri için. Şimdi bu 34. kez yapılıyor ve her sene yapılmaya devam edecek'' dedi.
 
''Size yolculuk boyunca buraya toplanmamızın sebebini anlatmışlardır. 23 Nisan Çocuk Bayramı vesilesi ile yapıyoruz bunu'' diyen Gül, 23 Nisan'ın Türkiye'de TBMM'nin kurulduğu gün olduğunu söyledi. Yıl dönümünün birkaç gün sonra kutlanacağını anımsatan Gül, ''Bu büyük bayramı da o zaman devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk çocuklara armağan etmiş. Çünkü en değerli olarak onları görmüş. Ülkenin geleceği çocuklar olduğu için sizlere armağan etmiş ve çocuk bayramı olarak kutlamış'' ifadelerini kullandı.
 
Gül, şunları kaydetti:
 
''Şimdi bizim bütün arzumuz, ülkelerin cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar, yöneticileri hep ülkelerini çocuklar için hazırlamalı. Aslında sadece ülkelerimizi değil, dünyayı çocuklar için daha güzel yapmak. Dünyada savaşların olmadığı, çocukların ağlamadığı, üzülmediği, hepsinin annesi ile babası ile mutluluk içinde yaşadığı ülkeler ve dünya oluşturmak. Nasıl kardeşseniz, nasıl arkadaşsanız büyüyünce de ülkelerinizi yönetmeye başlayınca hep kardeş ve arkadaş olarak devam ederseniz, o zaman dünya da hep barış ve huzur içerisinde olur.''
 
Gül, çocuklardan ülkelerine döndüklerinde kardeşlerine, arkadaşlarına ve ailelerine Türkiye'nin selamını götürmelerini istedi.
 
Gül, konuşmasının ardından konuk çocukların hediyelerini kabul etti. Konuk çocuklar yerel kıyafetleri ile çıktıkları sahnede hediyelerini sundu.
 
Azerbaycan'ın temsilcileri Gül'e Eurovision şarkı yarışmasının davetiyesini sundu ve Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliğini anlatan bir şiir okudu. Belarus ise barışın ve arkadaşlığın sembolü olan beyaz leylek hediye ederken, Kırım temsilcisi kalpak, Vietnam temsilcisi de hasır şapka hediye etti.
 
Gül, kendisine hediye edilen yerel kıyafet ve şapkaları sahnede giydi.

aa


Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs