En Sıcak Konular

Akdağ: Peşini bırakmayacağız

20 Nisan 2012 17:49 tsi
Bakan Akdağ, BDP Milletvekili Üçer'in doktoru darp etmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in bir doktoru darbetmesiyle ilgili olayı şiddetle kınadığını belirterek, ''Derhal hukukçularımızı arkadaşlarımızın hizmetine verdik, bu meselenin peşini mutlaka takip edeceğiz'' dedi.

Bakan Akdağ, Hekimevi'nde konuya ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Akdağ, BDP Van Milletvekili Üçer ile bu konu hakkında telefonda görüştüğünü ve kendisinin böyle bir olayın gerçekleştiğini inkar etmediğini, ancak gerekçeler öne sürdüğünü söyledi.

''Şiddetin gerekçesi olmaz''

Olayın bu yönüyle ironik bir yanı bulunduğunu dile getiren Akdağ, şöyle devam etti:

''Sayın Özdal Üçer, BDP'nin sağlıkta şiddetle ilgili Meclis'e verdiği araştırma önergesinde imzası bulunan bir milletvekilimiz, bunu araştıralım, nasıl oluyor, nasıl önleyeceğiz diye... Kendisinin imzası var. Kendisi inkar etmeyerek de 'Evet ben böyle bir fiili yaptım ama gerekçelerim vardı' diyor. Eğer gerekçelerin arkasına sığınacaksak ya da birileri gerekçelerin arkasına sığınacaksa toplumda şiddeti engelleyemeyiz. Şiddetin gerekçesi olmaz. Hele hele bir milletvekilinden sağlık çalışanına karşı şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz.''

Bu olayı kendisinin de şiddetle kınadığını vurgulayan Akdağ, bölgedeki ilgililerle telefonla irtibat kurduğunu söyledi. Olayın soruşturmasını da yürüttüklerini ve ortada eksik, kusur varsa bunun da takibini yapacaklarını ifade eden Akdağ, ancak olay ne olursa olsun, durumu şiddete vardırmaya kimsenin hakkının olmadığının altını çizdi.

Bakan Akdağ, ''Arkadaşlarımı aradım ve kendilerine vurulan her fiskenin bana vurulmuş bir fiske olduğunu ve bunun bu şekilde takipçisi olacağımı da söyledim. Derhal hukukçularımızı, arkadaşlarımızın hizmetine verdik, bu meselenin peşini mutlaka takip edeceğiz'' diye konuştu.

Milletvekili Üçer'i, kamuoyu huzurunda hiçbir gerekçeye dayanmadan özür dilemeye çağıran Akdağ, ''Bu özür dileme, oradaki arkadaşlarımızın hukuki haklarını aramalarına engel olmayacaktır. Ama milletvekilimiz de kendi üzerine düşeni yapmalıdır'' dedi. (AA)

Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,899 µs