En Sıcak Konular

Arınç: AA gerçekten patlamaya başladı

20 Nisan 2012 17:04 tsi
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Hem bürokraside hem yayın dünyasında Anadolu Ajansı gerçekten parlamaya başladı'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ile yeni yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Öztürk kabulde yaptığı konuşmada AA Genel Kurulu'nun bugün toplandığını, yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin seçildiğini belirterek, yeni heyetin ilk ziyaretini Arınç'a gerçekleştirdiğini söyledi.

Yeni yönetim ve denetim kurulunun, ajansın 100. yıl vizyonunu gerçekleştirmek için taze kan niteliğinde olduğunu dile getiren Öztürk, hükümetin ve Arınç'ın Anadolu Ajansı'na her platformda destek verdiğini ve bu yüzden kendilerini şanslı hissettiklerini ifade etti.

-''Dünyada ses getiren bir Anadolu Ajansı olmak için gayret göstereceğiz''-

Öztürk ''Türkiye'ye yakışır bir Anadolu Ajansı, dünyada ses getiren bir Anadolu Ajansı olmak için gayret göstereceğiz. Hükümetimizin bu konudaki desteğine müteşekkiriz. Sayın Başbakanımızın, zatıalinizin ve diğer bakanlarımızın ajansımızın geleceğine dair vermiş olduğu destek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah hakkını vereceğiz'' diye konuştu. Öztürk daha sonra yeni denetim ve yönetim kurulu üyelerini Arınç'a tanıttı.

Başbakan Yardımcısı Arınç da Anadolu Ajansı'nın yeni yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ilk ziyaretlerini kendisine yapmalarından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek başarılar diledi.

Arınç, Kemal Öztürk'ün Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne atanmasının ardından ajansta fevkalade bir canlılık ve büyük bir başarı gözlendiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın 100. yılına ilişkin vizyon hedeflerini birkaç hafta önce açıkladığını anımsatan Arınç, şöyle konuştu:

''Anadolu Ajansı'nın 100. kuruluş yılı olan 2020'ye ilişkin yeni vizyonuna uygun çalışmaları, ulusal ve uluslararası faaliyetleri herkesin dikkatini çekecek bir şekilde büyük bir başarıyla ilan edildi. İnanıyorum ki yeni yönetim kurulumuz ve çalışanlarımızla, yeni yapılanmasıyla bu hedeflere ulaşmamız daha kolay olacaktır. Her biri kendi alanında çok başarılı arkadaşlarımıza kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

Genel Kurul'da Anadolu Ajansı'nın statüsü üzerinde, sözleşmesi üzerinde önemli değişiklikler yapıldı. Çünkü yıllar önce kurulan ve şirket statüsünde olan Anadolu Ajansı'nın bugünün koşullarına uygun ve çağdaş ajans anlayışı içerisinde faaliyet yapabilmesi için bir takım konularda değişiklik yapması gerekiyordu. Yeni Türk Ticaret Kanunu içerisindeki hükümler de bunlardan birkaç tanesi. Bu Yönetim Kurulu Toplantısı'nda bunlar da gerçekleştirildi.''

Bülent Arınç, Anadolu Ajansı'nın yenilenmiş sözleşmesi, Yönetim Kurulu ve çalışanları içerisindeki yeni hiyerarşik yapısıyla çok daha başarılı olacağına inandığını vurguladı.

-''Yayın dünyasında Anadolu Ajansı gerçekten parlamaya başladı''-

Ajansın son aylarda katettiği ilerlemenin bu doğrultuda yapılanların doğru olduğunu gösterdiğini ifade eden Arınç, yeni abone ve haber bulmakla, bunları daha hızlı bir şekilde sunmakla, yurt dışında temsilcilikler kurarak ve farklı dillerde yayın yapmakla ajansın ivme kazandığını gösterdiğini kaydetti.

Arınç, ''Hem bürokraside hem yayın dünyasında Anadolu Ajansı gerçekten parlamaya başladı. Bundan dolayı çok mutluluk duyuyorum. Ajansımızda çok kaliteli bir kadro var. Bu kadronun iyi yönetildiği taktirde işlerine daha fazla heyecan duyacağına daha kaliteli işler çıkartacağına inanıyorum. Çalışanların yeni yönetime uyum ve görev bilinci içerisinde işlerini yapacağını düşünüyorum ve tüm çalışanlara başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Daha sonra Arınç, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyeleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

aa



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,241 µs