En Sıcak Konular

Barzani PKK'ya Ankara'dan seslendi

20 Nisan 2012 16:15 tsi
Barzani PKK'ya Ankara'dan seslendi Ankara'da bulunan Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetiminin Başkanı Mesud Barzani, gazetecilerle bir araya geldi. Barzani, PKK'ya, BDP'ye, Irak ve Suriye'ye önemli çağrılar yaptı.

Şiilere karşı Sünni-Kürt algısına müsaade etmeyiz. Haşimi isterse döner cumhurbaşkanı yardımcısıdır. Tarık Haşimi özgürdür. İster Türkiye'de kalır isterse Kuzey Irak'a döner.

Silahla bir yere varılamaz. PKK silah bırakmalıdır. Kürt sorunu silahla değil barışçıl yollarla çözülebilir. PKK'ya nasıl yaklaşacağımızı ABD söylemiyor. BDP, Kürt sorununun çözümüne katkı vermelidir. Açılım ve yeni çizgiden iyimserim. Kendi kontrolümdeki bölgede silah kullandırtmam. Şiddet isteyenler Kürt sorununda çözümsüzlüğün sorumlusudur. PKK sözümüzü dinlerse iyi eder. PKK'nın savaşı bizim toprağımıza çekmesine izin vermeyiz. Baskı, nasihat ve tüm yöntemleri kullanacağız. Bağımsız bir devlet olma her milletin hakkıdır.

Kerkük'ün geleceğine Kerkük halkı karar vermelidir. Maliki konferansımıza karşı çıkarsa halka döneriz. Maliki'nin oteriter tutumuna karşıyız. Kerkük petrolleri konusunu Türkiye ile görüşüyoruz.

Suriye'de Kürt halkının kimliğinin tanınması gerekiyor. Bir Kürt de diktatörce davranırsa onunla da mücadele ederiz. Suriye'ye dışarıdan müdahale sıkıntı yaratır.


BARZANİ, BDP LİDERLERİYLE BİRARAYA GELDİ

Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Ankara’daki yoğun programı çerçevesinde BDP ile görüştü.

BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Ankara Sheraton Otel’de öğlen yemeğinde bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat 40 dakika süren görüşmenin sonunda Demirtaş, basın mensuplarına Barzani ile sadece gelişmelerle ilgili sohbet ettiklerini belirterek, “Özel bir gündemimiz yoktu. Sadece öğlen yemeği yedik” dedi.

Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,914 µs