En Sıcak Konular

Yıldırım: Bu bölgede bizden izinsiz operasyon yapılamaz

20 Nisan 2012 15:28 tsi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım,Türkiye'nin bölgedeki konumuna dikkat çekerek, "Bu bölgede yapılacak herhangi bir operasyon hiçbir şekilde Türkiye göz ardı edilerek yapılamaz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şanlıurfa'da Abidiye Kavşak alt geçidinin temelini attı. Temel atma törenine Bakan Faruk Çelik ve KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da eşlik etti.

Türkiye'nin bölgede etkili bir güç olduğunu vurgulayan Bakan Yıldırım, "Bugün bu bölgede yapılacak her türlü operasyon hiçbir şekilde Türkiye göz ardı edilerek yapılamaz. Bu bölgenin teminatı Türkiye Cumhuriyetidir. Biz bu topraklarda fitneye ayrımcılığa fırsat vermeden Mezhebinize, meşrebinize bakmadan bir olarak beraber olarak kardeşçe dayanışma içinde geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Ama hiç kimse engelleyemeyecek, hiç kimse Oyunlarla bizim birlik beraberliğimizi bozamayacak." diye konuştu.

BİZİM HAYALLERİMİZE BİLE YETİŞEMEZLER

Bugüne kadar yaptıkları hizmetlere değinen Yıldırım, Ak Parti döneminde yapılan hizmetleri cumhuriyet döneminden süregelen hizmetlerle kıyasladı. 'Onların hayallerinin yetişemediği yere hizmetlerimiz yetişti' diyen Bakan Yıldırım, önceki dönemlere göre tam 17 kat fazla bölünmüş yol yaptıklarını ifade etti.

Yıldırım şu şekilde devam etti: "Tam 17 kat, 17 kat fazla bölünmüş yol yapmışız. İşte bizim hizmetimiz budur. Bizim hizmetin ulaştığı yere onların hayali bile yetişmez. İddia ile söylüyorum ülkenin her tarafından 16 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. ve iletişim yolları ile hızlı internet yolları ile Türkiye'nin en ücra köşesine ulaştık. Fatih projesi ile demir yolları ile hızlı treni ile Türkiye'nin 50 yıllık özlemini giderdik. Türkiye'yi 2023'e muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Program ve projelerimizi hazırladık."

Yıldırım, daha sonra yüklenici firmanın yetkilisini kürsüye çağırarak, biran önce projeyi tamamlamasını istedi.

TAAHHÜTLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRECEĞİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise seçim öncesi verdikleri sözleri bir bir yerine getireceklerini kaydetti. Önceki siyasetçiler gibi vaatlerin sözde kalmayacağını dile getiren Çelik, şuanda taahhüt edilen birçok projenin yapımına başlandığını aktardı.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da "Ortadoğu ülkeleri, Diyarbakır, Mardin ve Gaziantep'e giden yolların kesişme noktasında olması nedeni ile şehir merkezi yoğun bir trafik akışı altındadır. Alt geçit kavşak köprüsü olarak projelendirerek bu yoldaki trafik akışını güvenli ve konforlu hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl ihale edilen Abidiye Köprülü kavşağın ihale bedeli 18 milyon liradır." şeklinde konuştu.

Ulusal ve uluslararası trafikte önemli bir nokta olan İpek yolu üzerinde bulunan Abidiye park kavşağı Gaziantep–Habur, Mardin ve Diyarbakır arası ulaşımı sağlıyor. Bu nedenle yıllarca şehir trafiğinin kitlendiği nokta olarak bilinen kavşak için yeni proje üretildi. Abidiye Park alt geçit Köprülü proje 18 milyon liraya mal olacak. 250 günde tamamlanması beklenen proje, 867 metrelik alanda uygulanacak. Alt geçidin kapalı kısmı 158 metre olacak. Gaziantep–Habur güzergahı, 2x2 şeritli hemzemin olan, Diyarbakır yolu ise 2x3 şeritli hale getirilecek. Projenin tamamlanması için 225 bin metreküp kazı, 65 bin metreküp dolgu, 30 bin metreküp alt kemer, 30 bin metreküp kemer ve 65 bin metrekare sıcak karışım gerçekleştirilecek.

cha



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,846 µs