En Sıcak Konular

Fırıncılar taşınacak

20 Nisan 2012 14:09 tsi
Bina altında bulunan fırınlar yapılacak mevzuat değişikliği ile yıl sonuna kadar müstakil alanlara taşınacak. Türkiye genelinde 10 fırından 7'si bina altında bulunuyor.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu, binaların altında yer alan fırınların taşınmasıyla ilgili çalışma yürütüyor.

Federasyon'un Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, bina altındaki fırınların tehdit oluşturduğunu, müstakil alana taşınmaları konusunda mevzuat değişikliği için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü ile ortak hareket edeceklerini söyledi. NTVMSNBC'de yer alan habere göre Balcı, yaptığı açıklamada, genel müdürlük yetkilileriyle ön görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, federasyon olarak ana gündemlerinde bu konunun yer aldığını, yıl sonuna kadar düzenlemenin tamamlanmasını amaçladıklarını söyledi.

2010 yılında yapılan düzenlemeyle büyükşehir belediyesi ile nüfusu 100 bini geçen belediye sınırlarında açılacak ekmek fırınlarının müstakil binalarda hizmet vermesinin karara bağlandığını hatırlatan Balcı ,yönetmelikte değişiklik yapılması gerektiğini belirtti.

100 bin nüfus sınırının kaldırılıp ,tüm yerleşim birimlerinin kapsanması gerektiğini vurgulayan Balcı , geçmişte ruhsat alarak bina altında hizmet veren fırınlara yönelik de düzenleme gerektiğini ifade etti.

DEPREMDE ÇÖKMESİ KOLAYLAŞIYOR

Binaların altında bulunan fırınların yarattığı tehlikeye değinen Balcı ''Bu durumdaki fırınları belli bir zaman tanıyarak, esnafı da mağdur etmeyerek bina altlarından çıkarmamız gerekiyor. Aksi takdirde fırının sıcaklığı hem betonu kurutmuş oluyor hem demirleri çürütmüş oluyor. Bina yükü taşıyamadığı için zamanla çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor" dedi.

Fırınların deprem anında yarattığı etkiye de değinen Balcı , binanın çökmesi hem kolaylaşıyor hem de eğer fırın çalışıyorsa yangın söz konusu oluyor diyerek tehlikelere dikkat çekti.

10 FIRINDAN 7'Sİ BİNA ALTINDA

Balcı, Türkiye'de 24 bin dolayında fırın bulunduğunu, bunun yaklaşık 15-16 bininin bina altlarında yer aldığını kaydetti.

FIRIN SAYISINA SINIR GELEBİLİR

Yönetmelik çalışması kapsamında başka hangi konuların yer alabileceğinin sorulmasına üzerine ülkede ihtiyacın üzerinde fırın bulunduğunu belirten Balcı ,nüfusa oran esas alınarak fırın sayısına sınır getirilebileceğini söyledi.



Bu haber 492 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs