En Sıcak Konular

Erdoğan tazminat zengini!

20 Nisan 2012 12:27 tsi
Siyasi yaşamı oldukça hareketli olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar onlarca tazminat davası açıp milyonlarca lira kazandı.



Son bir yılda servetine 1 milyon lira katan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, servetinde ki bu artışda  üst üste kazandığı tazminatların da payı var.

EN ÇOK CHP VE GAZETECİLERDEN  KAZANDI


Başbakan Erdoğan bugüne kadar farklı kişilere pek çok hakaret davası açtı. Erdoğan'ın bu davalardan kazandığı tutarın milyonlarca TL olduğu ifade ediliyor. Erdoğan, hakaret davalarının çoğunu CHP ile gazetecilere  açtı, en çok parayı da bu kesimden kazandı.

Erdoğan’ın Başbakan olduğundan bu yana toplam 61 gazeteciyi mahkeme koridorlarına taşıdı. Gazetecilerden en son Oktay Ekşi’ye dava açtı. Bu dava Ekşi’nin yıllardır çalıştığı Hürriyet Gazetesi’nden ayrılmasına neden olmuştu. Erdoğan Ekşi'ye 100 bin TL'lik tazminat davası açmıştı...

BAZI İSİMLER

Başbakan tarafından hakkında dava açılan gazeteci ve yazarlardan bazıları şunlar: İlhan Selçuk, Musa Kart, Erbil Tuşalp, Şakir Süter, Memduh Bayraktaroğlu, Yıldırım Türker, Tuncay Özkan, Vedat Yenerer, Can Ataklı, Altemur Kılıç, Fikret Otyam, Hayrullah Mahmud, Mehmet Cağcağ, Sezai Şengün, Sefer Selvi, Hakkı Sağlam, Yalçın Küçük, Halil Eyüboğlu, İsmail Muzaffer Özkurt.

GAZETE VE DERGİLER

Dava açılan gazete ve dergiler ise şöyle: Cem Uzan’a ait Star Grubu'na (30 dava), Yeniçağ'a (8 dava), Cumhuriyet'e (6 dava), Gözcü'ye (4 dava), Yarın'a (2 dava), Sabah, Akşam, Güneş, Hürriyet, Radikal, Evrensel, Yarın, Vatan, Ortadoğu, Zafer ve Sakarya gazetelerine (1'er dava), Aydınlık, Penguen ve Leman dergileri de Başbakan Erdoğan'la davalık oldu.

2005'TE 111 BİN 500 TL

2005 yılında muhalefetin Meclis'e verdiği soru önergesine Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'in verdiği cevaba göre Erdoğan o tarihte 57 tazminat davası açmış, sonuçlanan 31 davadan 21'i kabul edilmiş ve Başbakan bu davalardan 111 bin 500 TL tazminat almıştı. İstediği tazminat tutarı ise 770 bin TL idi.

CHP'NİN GENEL BAŞKANLARINDAN KAZANDI

Erdoğan, `kişilik haklarına saldırıda bulunduğu` gerekçesiyle CHP'nin eski lideri Deniz Baykal aleyhinde açtığı davada 10 bin TL manevi tazminat kazanırken; yine  kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı davada, CHP şimdiki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da 4 bin TL manevi tazminat kazandı.

ÖĞRENCİLERE DE AÇTI

Başbakan Erdoğan sadce siyasiler ve gazetecilere tazminat davası açmadı, bazı davalrı da öğrencilere yönelik açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 2008 yılı açılış töreninde Başbakan'ı protesto eden Hukuk Fakültesi öğrencisi Özgür Senger de Erdoğan'a tazminat ödeyenler arasında yer aldı. Şenger, Erdoğan'a  hakaretten 7 bin 80 TL para cezasına ödedi.

SERVETİ BİR YILDA 1 MİLYON TL ARTTI

Erdoğan'ın, Başbakanlık internet sitesi üzerinden yaptığı mal bildirimini göre, 16 Haziran 2011 tarihi itibariyle banka hesaplarında 3 milyon 390 bin 384 TL'si bulunuyor. Bu rakam 2010 yılı mal bildiriminde 2 milyon 366 bin 109 TL idi. Ayrıca Erdoğan'ın bankalarda 25 bin Euro ve 119 bin 867 doları bulunuyor.

Mal bildirimine göre Başbakan Erdoğan'ın taşınmaz malvarlığı olarak Güneysu-Dumankaya Köyü'nde 2 bin metrekare arsası bulunuyor. Erdoğan'ın mal bildiriminde ayrıca alacak kısmında ise 500 bin TL alacağı görünüyor.

ERDOĞA'NIN AÇTIĞI TAZMİNAT DAVALARI

24 Haziran 2010- Trabzon'da görevli Doktor E.C.'nin hastane bahçesinde Erdoğan ile eşine hakaret ettiği iddia edildi. 2 kişinin şikayeti üzerine doktor hakkında 2 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

31 Mayıs 2010- Konya Şehit Aileleri Derneği, PKK militanlarının Habur'da karşılanmalarına tepki gösterirken polis kamerası kayıttaydı. Şehit yakınlarına Başbakan'a hakaretten dava açıldı.

2 Mayıs 2010- Eskişehir'de 4 yıl önce televizyon izlerken Başbakan'a ettiği küfrün görüntüsü internette yayımlanan pilot yüzbaşı kendini hakim karşısında buldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişiklik teklifinin 2. tur görüşmeleri sırasında "mal varlığı" ile ilişkin açıklamada bulunan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve Sinop Milletvekili Engin Altay hakkında 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

26 Ekim 2010 Başbakan Erdoğan, kendisi için "omurgasız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde 100 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

2 Şubat 2010 – Bir konferansta yaptığı konuşmada, ”kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” gerekçesiyle MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’na açtığı davada 10 bin TL manevi tazminat kazandı. Erdoğan, 100 bin TL tazminat talebinde bulunmuştu.

20 Ocak 2010 – Özel bir haber ajansına yaptığı açıklamada, ”kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural aleyhinde açtığı davada 3 bin TL manevi tazminat kazandı. Erdoğan, 50 bin TL tazminat talebinde bulunmuştu.

MHP lideri Bahçeli'nin 13 ve 20 Temmuz 2010 tarihlerinde yaptığı iki ayrı konuşmada, 'Erdoğan'ı ağır bir biçimde suçlayıcı ve aşağılayıcı ifadeler kullandığı' ileri sürülerek toplam 40 bin TL'lik dava açıldı, mahkeme 8 bin TL'ye hükmetti.

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Cüneyt Arcayürek’in köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle açtığı davada, gazeteden 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak'tan 6 bin lira manevi tazminat kazandı.

Yalçın Küçük aleyhinde açtığı davada, 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Müjdat Gezen aleyhinde açtığı davada, 10 bin lira manevi tazminat kazandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan 4 bin lira manevi tazminat kazandı.

Sözcü gazetesi ile yazının sahibi Gazeteci Kemal Baytaş’dan toplam 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

Sözcü gazetesi ile yazının sahibi Gazeteci Kemal Baytaş’dan toplam 3 bin lira manevi tazminat kazandı.

Cüneyt Arcayürek’in köşe yazısında "kişilik haklarına saldırıda bulunduğu" gerekçesiyle açtığı davada, gazeteden 5 bin lira manevi tazminat kazandı.

Kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Gazeteci Merdan Yanardağ'a açtığı davada, 5 bin lira manevi tazminat kazandı

Kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı dava sonucunda MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan 4 bin lira manevi tazminat kazandı. Başbakan Erdoğan, Vural'a, 20 Eylül 2011'de TBMM'de düzenlediği basın toplantısında kendisiyle ilgili ''gerçek dışı ithamlarda ve ağır hakaretlerde bulunduğu'' gerekçesiyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.



Bu haber 776 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,231 µs