En Sıcak Konular

Emre haberlerine yayın yasağı!

20 Nisan 2012 11:20 tsi
Emre-Zokora tartışmasının içeriğiyle ilgili haber yapmak yasaklandı!

Emre'nin talebini inceleyen mahkeme, yapılan haberlerin Milli futbolcunun kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğuna hükmetti. İki futbolcu arasında geçen konuşmaların içeriğiyle ilgili haber yapılamayacak.

Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Emre Belözoğlu ile Didier Zokora arasında yaşanan "diyaloğun içeriğiyle ilgili" haberlere yayın yasağı koydu!
 
Emre Belözoğlu'nun başvurusu üzerine getirilen yasak nedeniyle iki futbolcu arasında geçen konuşmaların içeriğiyle ilgili haber yapılamayacak. Konuşmaların içeriğini barındırmayan ve sürecin işleyişini yansıtan haberler ise yayınlanabilecek.
 
YASAK TALEBİ EMRE'DEN GELDİ

Emre Belözoğlu ile Didier Zokora'nın arasında geçen tartışma hakkındaki haberleri inceleyen Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, yapılan tüm haberler ve yorumların Belözoğlu'nun kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu görüşüne vararak söz konusunu haberlerin yayınını yasakladı.
 
Fenerbahçeli Emre Bölezoğlu ile Trabzonsporlu Zokora, geçtiğimiz hafta oynanan maçta tartışmıştı. Emre Belözoğlu’nun Zokora’ya ‘ırkçı sözlerle hakaret ettiği’ iddia edilmişti
 
EMRE'NİN AVUKATI: “KONU ABARTILDI"

Emre Belözoğlu’nun avukatı Mahir Işıkay, Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak müvekkili hakkındaki haberlere ihtiyati tedbir konulmasını talep etti. 15 Nisan 2012’de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçı oynandığı esnada Emre ile Zokora arasında sözlü tartışmalar olduğunu ifade eden Avukat Işıkay, bu kısa olayın maç sonunda futbolcuların karşılıklı diyalogu ile tatlıya bağlandığını, ancak müsabakanın bitiminden sonra Dider Zokora arasında yaşanan olayların hızla ve süreklilik arz ederek çok geniş bir şekilde basında yer aldığını kaydetti.
 
Belözoğlu’nun rakip futbolcuya ‘Irkçılık’ ifadeleri içeren sözleri sarf ettiği noktasına çekildiğini, müvekkilinin basın toplantısında konuyu detaylandırdığını ve basına bilgi vererek herhangi bir ırkçı söylemde bulunmadığını tüm kamuoyu ile paylaştığını kaydeden Işıkay, buna rağmen hususun abartıldığını, yaşanan olaya ekleme-çıkarma ve yorumlar yaparak konunun yurt çağında kamuoyuna servis edildiğini belirtti. Avukat Işıkay, basında yer alan haberlerin Belözou’nun, kişisel değerlerine saldırı teşkil eden, özel ve mesleki hayatına ağır zararlar veren ağır bir darbe vurulduğunu ifade etti.
 
MAHKEME: "KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI NİTELİĞİNDE"

Belözoğlu ile ilgili haberleri inceleyen Beykoz 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, yapılan tüm haberler ve yorumların Belözoğlu’nun kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğunu ifade etti.
 
Mahkeme aldığı kararda, “Tedbir talep eden Emre Belözoğlu hakkında her türlü haberin görsel ve yazılı basında, internet ortamında, televizyon, radyo, gazete ve tüm haber kuruluşlarında haber, röportaj, yorum veya benzeri şekilde tek başına kamuoyunu haberdar etmesinin ötesinde kişilik hakkını zedeleyici yayınların yapılmasının ve yayınlanmasının ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verildi" ifadelerini kullandı.
 
Mahkeme bu emre uymayan ve tedbir kararına aykırı davranan kimsenin 1 aydan 6 aya kadar disiplin hapsi ile cezalandırılacağına da kararında yer verdi.

ntvspor


Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,658 µs