En Sıcak Konular

Öcalan'ın 2011'deki milletvekili listesi

20 Nisan 2012 09:57 tsi
Öcalan'ın 2011'deki milletvekili listesi KCK İddianamesi’ne göre Öcalan, BDP’nin milletvekili aday listesine isim belirledi. Önder, Kürkçü ve Elçi'ye seçim tüyoları verdi.

KCK İddianamesi’ne göre Öcalan, milletvekilliği için önerdiği bazı isimlerin listeye alınmaması üzerine sinirlendi. Avukatlarına bağıran Öcalan soruşturma istedi.

KCK avukatlar iddianamesine göre, 2011 genel seçimlerine bağımsız aday olarak giren BDP’nin milletvekili aday listesine, kendisinin belirlediği isimlerin alınmamasına tepki gösteren PKK lideri Abdullah Öcalan, bağırarak avukatlarına bunun nedenini soruşturmasını istiyor. Öcalan, özellikle Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan, Tuncer Bakırhan ile Ayhan Bilgen’in listede olmamasına öfkeleniyor.

KCK Avukatlar İddianamesi’nde ilginç detaylar yer aldı. İddianamede, Öcalan 13 Nisan 2011’de İmralı’da avukat görüşmesinde, kendisinin haberi olmadan BDP destekli bağımsız milletvekili blok adayları ile ilgili listenin değişmesine kızdı. Bu durum, avukatların notlarına “seçimle ilgili tartışmalar başladığında çok hiddetli bir şekilde sinirlenerek konuştu. Çoğu zaman sesini yükselterek bağırdığı” şeklinde yansıdı. Görüşmede Öcalan, avukatlardan adayların değişmesinin nedenlerini soruşturulmasını ve sonucunun kendisine iletilmesini istiyor. Avukatlar, Öcalan’ın talebini Kandil’deki yetkililere ulaştırıyor.

 Kürkçü’ye özel selam

Avukatlar tarafından hazırlanan görüşme notlarına göre Öcalan, milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve Şerafettin Elçi’nin seçim döneminde “rollerini iyi oynaması”nı istiyor.

4 Mayıs 2011’de yapılan görüşmedeyse Öcalan, seçimlerle ilgili “Batı’daki Türkiye kamuoyundaki çalışmaların yapılması, geliştirilmesi önemlidir. Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü ve diğerlerine selamlarımı söyleyin. Bu konuda onlara önemli sorumluluklar düşüyor. Bunun farkında olsunlar, çalışmalarını genişletsinler, birliği sağlasınlar. Ertuğrul Kürkçü’ye özel selamlarımı söyleyin” diyor.

 Önerileri dikkate alınmadı

 İddianamede yer alan 13 Nisan 2011 tarihli görüşmede Öcalan’la avukatları arasında şu diyalog geçiyor:

 Öcalan: Bu seçim konusuna gelelim.

 Avukatlar: Seçim listesinde birtakım değişiklikler olmuş. Siz ne kadardan haberdarsınız bilmiyoruz, örneğin Selahattin Demirtaş, Diyarbakır yerine Hakkari’den, Aysel Tuğluk Van’dan...

 Öcalan: Niye böyle yapıyorlar, bunun mantığı ne?

 Avukatlar: Biz ne yazık ki henüz seçim komisyonuyla görüşemedik. Bu konuda yeterince bilgi sahibi değiliz. Değişikliklerin neden yapıldığını ancak onlarla görüştükten sonra öğrenebiliriz. Bu hafta onlarla görüşebileceğimizi düşünüyoruz.

 Öcalan: Hangi değişiklikler var, Rıdvan’ın ismi yok galiba.

 Avukatlar: Evet, onun ismi listede yok.

 Öcalan: Niye yok?

 Avukatlar: Sanırız Komisyon Türk Solu’na Türk sosyalistlerine üç kontenjan ayırmıştı. Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya bir de Levent Tüzel olunca yer bulma konusunda sıkıntı yaşamış olabilirler.

 Öcalan: Ben sayı için üç de beş de olabilir demiştim. Ben zorda bırakmamak için doğru dürüst öneri de yapmadım. Tuncer ve Ayhan Bilgen’in de isimleri vardı, şimdi onlar niye yok? Nedeni ne?

 Avukatlar: Bu konuda seçim komisyonu bize bir bilgi vermiş değil, bilmiyoruz.

 Öcalan: Siz gidip öğreneceksiniz, haftaya bunların cevabını bana ulaştırırsınız. Liste dışında kalan Nuri Yaman, Salih Yıldız ve diğerleriyle görüşülsün, DTK’da çalışsınlar. DTK önemsiz değildir. Burada oluşacak bir grup ileride onları bu diyalog ve çözüm sürecine katacağım, benim adıma rol oynayacaklar. Gidip Ayhan’la ve Tuncer’le konuşun. Onlara durumu anlatın, anlayışla karşılasınlar, bunun benimle alakalı olmadığını bilsinler. Selamlarımı iletirsiniz. Bu listelerin değiştirilme şansı var mı, kesin midir?”

 Taraf



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,298 µs