En Sıcak Konular

AK Parti Cim Bom'u yenecek mi?

20 Nisan 2012 08:26 tsi
AK Parti Arena'da rekorlar kıracak...

Parti üyeleri, 131.76 desibel ile G.Saray taraftarına ait olan 'bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses rekoru'nu kırmak için deneme yapacak. 52 bin 600 seyirci kapasiteli Türk Telekom Arena'ya, AKP il teşkilatlarına üye 100 bin kişi getirilerek, aynı zamanda bu stadyumdaki seyirci rekoru da kırılacak.

G.Saray ile F.Bahçe'nin 18 Mart 2011'de Türk Telekom Arena Stadı'nda oynadığı Süper Lig karşılaşması bir dünya rekoruna sahne olmuştu. Sarı-Kırmızılı taraftarlar, Guinnes World Records'un gönderdiği hakem heyetinin de izlediği maçta, 131.76 desibel şiddetinde ses çıkararak 'bir spor stadyumunda tezahürat ile ulaşılan en yüksek ses' rekorunu kırmıştı. Guinness World Records'un resmi kayıtlarına göre bundan önceki rekor, 1 Ekim 2000 tarihinde ABD'nin Colorado eyaletindeki Denver Mile High Stadyumu'nda Denver Broncos ile New England Patriots takımları arasında oynanan ulusal futbol ligi maçında 128.7 desibelle kırılmıştı.
 
STATTAKİ İLK KONGRE
 
CİM-BOM taraftarına ait olan bu müthiş rekora şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) göz koydu. Bilindiği üzere AKP'nin İstanbul il kongresi 27 Mayıs 2012'de Türk Telekom Arena Stadı'nda yapılacak. Türkiye'de bir stadyumda gerçekleştirilecek ilk siyasi parti kongresi olarak tarihe geçecek kongre, bir ilke daha sahne olacak. AKP'liler, o toplantıda G.Saray taraftarlarına ait olan 'bir spor stadyumunda tezahüratla ulaşılan en yüksek ses' rekorunu kırmaya çalışacak.
 
BU konudaki iddialı açıklama ise AKP İstanbul İl Teşkilatı Başkanı Halis Dalkılıç'tan geldi. Geçtiğimiz günlerde Sarıyer'de yapılan AKP Danışma Meclisi toplantısına katılan Dalkılıç, 'Türk Telekom Arena'da yapılacak İstanbul ilk kongresi partimiz ve teşkilatımız için büyük önem taşıyor. O gün stat tamamen dolacak' dedi.
 
İLÇELERDE ALARM!
 
52 bin 600 seyirci kapasiteli Türk Telekom Arena'ya 100 bin kişi toplayacaklarının altını çizen Halis Dalkılıç, 'O gün Arena'daki tüm rekorları kıracağız. Kongremiz bir şölen havasında geçecek ve partimizin bayramı olacak. Spor tarihine de adımızı altın harflerle yazdırmak istiyoruz' diye konuştu.
 
AKP Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir de, G.Saray'ın iki rekorunu birden kırmak için özel çalışmalar yaptıklarını anlattı. AKP Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç ve Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer de, 'Arena'nın doldurulması ve rekorun kırılması için elbirliğiyle çalışıyoruz. AKP ilçe teşkilatları olarak elimizden geleni yapacağız' dediler.
 
ARENA bilindiği gibi 2 yıldır konser, toplantı, kongre gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Maria Sharapova 105 desibel şiddetinde
 

Spor alanlarında desibel tartışması en çok kadın tenisinde yaşanıyor. Başta Maria Sharapova olmak üzere birçok kadın tenisçinin topa vururken çıkardığı sesler 100 desibel civarında seyrediyor. Bu konuda rekor 109 desibel ile ABD'li Michelle Larcher de Brito'ya ait. ABD'li sporcuyu 105 desibelle Rus Maria Sharapova ve 95 desibelle Belaruslu Victoria Azarenka izliyor. Dünya Kadın Tenisçiler Birliği (WTA), seyircilerin sağlığını etkilediği gerekçesiyle kadın tenisçilerin maçlarda yüksek sesle bağırmasını yasaklamayı planlıyor.

akşam


Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,787 µs