En Sıcak Konular

Ağar: Gül’e cevabı Elazığ verdi

30 Haziran 2007 15:15 tsi
Ağar: Gül’e cevabı Elazığ verdi Mehmet Ağar, Dışişleri Bakanı Gül'ün kendisine yönelik eleştirisine aynı sertlikle cevap verdi. İşte Ağar'ın "erkeklik" ile ilgili Gül'e verdiği yanıt.

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Elazığ'da yerel televizyon kanalında katıldığı programda, “Bize erkeklik veya yiğitlikle meydan okumak için daha çok fırın ekmek yemek gerekir. Abdullah Gül’e cevabı, Elazığ verdi. Abdulla Gül’ün cevabını Elazığ’da vereceğim demiştim, ama gerek duymadım. Hem cumhurbaşkanı adayıyım diyorsun, hem de genel başkanından evvel meydanları ısıtma görevi üstleniyorsun. Herkes işine baksın'' dedi.

Ağar, programında olmamasına rağmen dün memleketi Elazığ’a geldi, yaklaşık 20 bin kişiye konuştu. Başabakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Elazığ’da yaptıkları konuşmaları değerlendiren Ağar, AKP’nin taşıma kalabalıkla kendisini yıpratmaya çalıştığını, ancak Elazığlılar'ın buna en güzel cevabı verdiğini söyledi.

DP lideri Mehmet Ağar, “Bugün gerçekten tarihi bir gün yaşadık. Hemşehrilerimiz olağanüstü bir moral yüklediler bize. Bu moral ile diğer bölgelere dönüyoruz. Mehmet Ağar’ın sahipsiz olmadığını gösterdiler. Biz Kayseri’yi polemik dışında kalalım diye seçim gezileri programımızın dışına koyduk. Ama AKP’nin çok özel ve önemliymiş gibi programlarına Elazığ’ı ilk haftaya koyup doğrudan doğruya bize yönelik olarak, bana yönelik olarak siyaset yapmak yakışık almıyor'' diye konuştu.

Dün gece yerel bir televizyon kanalında konuşan Ağar, Elazığ’ın kendisine sahip çıktığını, bu inancın kaybolması halinde siyaseti bırakacağını belirtti. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Elazığ’da yiitlik ve erkeklik üzerine yaptığı konuşmaya değinen Ağar, şunları söyledi:

“Biz bu şehrin geleneğine göreneğine göre davranarak siyaset yapıyoruz. Kolay ve ucuz siyaset benim işim olmadı. İktidar makamında olacaksınız, 4.5 sene Türkiye’de yapmadığınız iş kalmayıp, sonra da mağdurları oynayıp ortalığa düşeceksiniz. Elazığ bir baba yiğitlik memleketidir. Yiğitlik kitabı ve destanı burada yazıldı. Okumamış, bilememiş olabilirler. Bugünden sonra bu kitabı bir kere daha okurlar diye düşünüyorum. Ben devletim, ben büyük sorumluluklarımı taşıyarak geldim. Benim bunlar içerisinde dikkat ettiğim şeyler vardır. Çocuk ve aile üzerinden siyaset yapmam.''

‘RİSK ALDIM’

Anavatan'la birleşmede yaşanan olumsuzluklarla ilgili olarak, risk alıp isim değiştirdiklerini vurgulayan Ağar şöyle devam etti:

“Toplumda bir talep gelişince 25 yıldır beklenen bir birleşmeye duyarsız kalamazdım. Süreç sağlıklı ilerliyordu. Erken seçim ve onun arkasından takvimin sıkışması kaynaşmayı ve bütünleşmeyi zorlaştırdı. Bu basit bir ittifak biçiminde bitebilirdi. Biz risk alıp kongre yaptık ve adımızı değiştirdik. Gayri ciddi bir iş olsa seçime 1,5 ay kala bunlar yapılmaz. Samimiyet gerektiren bir iş yetişemedi ve olmadı. Birlikteliği az çok sağlıyoruz. Seçim sonrası zamanla olacak bir mesele. Hiçbir baraj problemimiz yoktur. Elazığ'da tek baraj vardır, o da Keban Barajıdır.''

Milliyet



Bu haber 294 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,908 µs