En Sıcak Konular

ÇÜTF Dekanı, mezuniyet töreninde Mehmetçik'e teşekkür etti

30 Haziran 2007 15:00 tsi
ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi (ÇÜTF) Dekanı Prof. Dr. Figen Doran, bu yıl fakülteden mezun olan 143 öğrenciye, ülkenin sorunlarına duyarlı olup, çözüm aramaları yönünde öğütler verirken, askere de teşekkür etti

Prof. Dr. Doran, “En büyük teşekkürü de, bugün burada güven içinde, güvenlik içinde, huzur içinde bulunabilmemizi sağlayan ve bu etkinliği yapabilmemiz için canlarını hiçe sayan, yurdumuzun dört bir yanında nöbet tutan Mehmetçiğe gönderiyorum” dedi.

ÇÜTF'den mezun olan 143 öğrencinin Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılan Hipokrat yemini ve diploma törenine Adana Valisi İlhan Atış, CHP Adana Milletvekili Prof. Dr. Gaye Erbatur, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ÇÜTF Dekanı Prof. Dr. Figen Doran, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Yaşar, öğretim üyeleri ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, mezunlar, alkışlar arasında ellerinde mumlarla tören alanına geldi. Açış konuşmasını yapan bölüm birincisi Gülçin Kazaz, Türkiye'nin dört bir yanından gelerek ÇÜTF'de eğitim görmenin mutluluğunu yaşadıklarını, amaçlarının ortak olduğunu belirtip, “Tıp eğitimi almak için doğudan, kuzeyden güneyden batıdan gelen bizler, Türkiye’nin bir minyatürüyüz. Bizi ayırmaya, bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Önderimiz Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda bugüne kadar almış olduğumuz çağdaş eğitim ile Türkiye Cumhuriyeti değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Bu konuşma sırasında Vali Atış’ın gözlerinin dolup, duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Ardından konuşan ÇÜTF Dekanı Prof. Dr. Doran, öğrencilere nasihatler verirken, hastaları, ülkeyi sevmelerini, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamalarını isteyip, şunları söyledi:
“Ülkenin sorunlarına duyarlı olun. Bu sorunlara çözümler arayın. Çağdaşlık yolunda bilim meşalesini asla elinizden düşürmeyin. Toplumsal öncelikleriniz bireysel önceliklerinizin önüne geçsin. Ayrıca, bu törene emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de, bugün burada güven içinde, güvenlik içinde, huzur içinde bulunabilmemizi sağlayan ve bu etkinliği yapabilmemiz için canlarını hiçe sayan, yurdumuzun dört bir yanında nöbet tutan Mehmetçiğe gönderiyorum.”

DEKAN'IN KONUŞMASI AYAKTA ALKIŞLANDI

Rektör Prof. Dr. Akınoğlu da, doktor olmanın özverili ve sorumluluk gerektiren meslek olduğunu belirtip, mezun öğrencilere başarı diledi.

Vali İlhan Atış da, genç doktorlardan, hastalara yakınlarına davrandıkları gibi davranıp, ‘En iyi doktor benim. Hastamın en yakınıyım’ diye övünmesini, aynaya bakarak, ‘Ne mutlu ki ben Türk'üm ve bu ülkenin insanıyım’ diye gururlanmalarını istedi. Atış, geçmişte Avrupalı doktorlar tercih edilirken, şimdi Avrupalı insanların Türkiye'ye gelip tedavi olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından, meslekte 40 yılını dolduran Prof. Dr. Sabri Acartürk, öğrencilere hipokrat yeminini ettirdi. Öğrenciler sahnedeyken, bir öğrencinin Mustafa Kemal Atatürk'ün Kocatepe’de orduları izlerken duruşunu yansıtan siluetini perde arkasından yansıtması ilgi çekti.

Vali Atış'ın bölüm birincisi Kazaz'a diplomasını vermesi, bu öğrencinin yaş kütüğüne adının yazılı olduğu plakayı çakmasının ardından öğrencilere diplomaları dağıtıldı.

Hurriyet



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs